SRAMOTNI PRIZORI

UŽAS U MALOM MJESTU: Gomile smeća u povijesnoj jezgri, iz jedne kuće posebno smrdi, drže čak i golubarnik…

Osim nagomilanog smeća, zbog čega se širi nesnosan smrad, u urušenoj kući u starom dijelu grada vlasnici drže i golubarnik, koji po zakonu ne bi smio biti blizu stambenih objekata

Vlasnici apartmana u središtu Kaštel Starog već godinama upozoravaju na gomile otpada u povijesnom dijelu grada zbog čega se mnogi turisti ondje ne žele zadržavati.

Otpad je prvo što turisti vide u središtu Kaštel Starog, a iz jedne urušene kuće ljeti se širi nesnosan smrad, pišu Vijesti.hr.

Golubarnik i gomila smeća u urušenoj kući

“Neki se jednostavno pokupe i odu. Odgovara im ono što je na slikama, ali kad otvore prozor i vide ulicu punu smeća, jednostavno odu. A ja plaćam godišnje obveze, porez, turističku taksu i ništa ne dobivam od toga”, kazao je za RTL vlasnik jednog tamošnjeg apartmana Darko Piplica.

Osim nagomilanog smeća, u urušenoj kući u starom dijelu Kaštel Starog vlasnici drže i golubarnik, koji po zakonu ne bi smio biti blizu stambenih objekata.

“Njihov izmet je posvuda, a od smrada koji se širi ni meni samome nije ugodno”, dodaje Piplica.

screenshot / RTL

‘Ne daj Bože požara, svašta se može dogoditi’

I drugi građani Kaštel Staroga žale se iz istog razloga.

“Definitivno je to derutno opasno za stanare, za okoliš. Ne daj Bože požara. Može svašta biti u toj staroj gradskoj jezgri. Kontejneri su predaleko od ovih u centru pa ljudi bacaju smeće gdje god stignu”, kažu.

U gradskoj upravi reagirali su u više navrata šaljući komunalne redare na spornu lokaciju, no situacija je specifična jer su vlasnici urušene kuće pod nadzorom centra za socijalnu skrb.

“Redari su izašli na teren i naložili vlasniku da u roku od tri dana ukloni golubarnik, inače će poduzeti zakonom propisane mjere. Također je u više navrata uklanjan otpad. Grad maksimalo sudjeluje u tom postupku tako da se nadamo da će uskoro biti riješen kompletan problem”, kazala je Marija Pelivan, pročelnica za komunalne poslove u Kaštelima.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr