PRIPREME U TIJEKU

UZ BOK S LONDONOM, NEW YORKOM I BERLINOM: Zagreb priprema senzaciju, traži se krevet više!

Zimska turistička sezona u metropoli počinje puno prije nego inače, a ove godine prepuna je događanja.

Beč više nije u modi – nego Zagreb. To je postalo poznato još za vrijeme prošlogodišnjeg adventa. Ove godine ide se korak dalje – sprema se spektakl s jednim od najboljih DJ-a današnjice, a u glavnom gradu uskoro neće biti slobodnih kreveta, javlja RTL Televizija.

Stižu brojni DJ-i

“Počinjemo s jednim od najvećih dočeka Nove godine u Europi sigurni smo u to. Stižu Armin van Buren, Sadner van dorn, Mortr i drugi DJ-i nastavljamo još 6 dana. Sveukupno 7 dana u Areni Zagreb”, kaže Luka Jureško, glasnogovornik Croatia winter music festivala.

Advent u Zagrebu
Adventska ponuda u Zagrebu je sve boljaFoto: Sanjin Strukic/PIXSELL

 

Croatia winter music festival planira okupiti oko 100 tisuća ljudi. “Mi se stavljamo bok uz s Londonom, Berlinom, New Yorkom, Los Angelesom”, dodaje.

Smještajni kapaciteti

Smještajni kapaciteti već se popunjavaju. U Zagrebu je 5000 kreveta koje izdaju obiteljski iznamljivači, po najavama to bi moglo biti malo.

Za lanjski advent ostvareno je 120 tisuća noćenja, a ove se očekuje rast od pet do 10 posto. Najveći ljubitelji Zagreba su Južnokorejanci, Amerikanci i Nijemci.

Snježna kraljica

Za kraj adventa u Zagrebu sprema se i Snježna kraljica.

“Nova tehnologija je došla na Sljeme. To su tvornice koje proizvode snijeg u sebi i bacaju ga van sebe. Znači one na plus dvadeset rade snijeg”, kaže Igor Žiljak, voditelj skijaških staza na Sljemenu.

Snježna kraljica trebala bi i ove godine biti održanaFoto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

 

Za dva tjedna u Zagrebu će i hrvatski tenisači pokušati osvojiti Davis Cup. Samo finale već je osiguralo da zimska turistička sezona u metropoli počne puno prije nego inače.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr