UVRŠTEN U SLUŽBENI PROGRAM: / Božidar Alić će u 'Lisinskom' klicati 'Za dom spremni'

Image
Foto: PIXSELL, Marko Lukunić
8.8.2016.
12:49
PIXSELL, Marko Lukunić
Play logo

Novi list piše kako je time kontroverzni glumac, koji se u posljednje vrijeme uglavnom ističe veličanjem NDH i širenjem mržnje, ostvario najavu da će njegova monodrama biti uvrštena u službeni program kultne dvorane 'Lisinski'.

Predstava najavljena Pavelićevim citatom

U rasporedu događanja na mrežnim stranicama KD Vatroslav Lisinski stoji da je Alićeva monodrama na programu 8., 12. i 14. listopada te da se ulaznice mogu kupiti po cijeni od 100 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na istom mjestu predstava se najavljuje kratkim sloganom: "Svaki ustupak je smrt - na ljutu ranu, ljuta trava!" Za one koji ne znaju, izraz "Na ljutu ranu, ljuta trava" bilo je geslo kojim se koristio poglavnik NDH Ante Pavelić.

"Meni je bilo jasno da se s molitvenikom u ruci ne može boriti protiv razbojnika. Zato sam poveo pokret s odlukom da se na ljutu rane metne i ljuta trava", govorio je Pavelić kada je tumačio da su ustaše bile odgovor na diktaturu koju je u Jugoslaviji 1929. godine uveo kralj Aleksandar.

Organizator Alićeve monodrame u Lisinskom je Centar za poticanje stvaralaštva hrvatskih branitelja 'Gavran' iz Gospića, a glumac je prethodno putem Facebooka oglasio da mu za pripremu monodrame treba 120 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

GNJUSNI ISPAD POZNATOG GLUMCA: ‘Unuci boljševika koji su 1945. poklali Zagrepčane opet su okupirali Jelačić-plac’

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
GNJUSNI ISPAD POZNATOG GLUMCA: /

'Unuci boljševika koji su 1945. poklali Zagrepčane opet su okupirali Jelačić-plac'

Pozdrav koji "nikoga ne vrijeđa"

Alić je, prenosi Novi list, u svojedobnom intervjuu za Maxportal kazao kako će njegova monodrama biti "žestoko političko promišljanje ovog pogubnog vremena po moj hrvatski narod" dodajući da su Hrvati danas "na rubu novih blajburških jama ukoliko jugofašisti, ne dao Bog, ponovno dođu na vlast".

"Pojam jugofašisti obuhvaća sve komunističke ubojice, progonitelje mojeg naroda, partizanske koljače, novovjeke samoproglašene antifašiste, udružene s komunističkim lobijem u Hrvatskom državnom saboru i s četničkim lobijem u Srpskoj pravoslavnoj crkvi", proširio je svoje objašnjenje Alić pripomenuvši da ustaša niti njihovih potomaka danas više nema "jer sve što je disalo hrvatski od svibnja 1945. pobijeno je i sustavno zatrto".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U predstavi će se čuti i pozdrav "Za dom spremni" za koji Alić kaže: "To je moj i pozdrav mojih prijatelja, pa i moje obitelji. Ne postoji ni jedan propis koji bi branio taj pozdrav koji, usput kazano, nikoga ne vrijeđa, ali nas Hrvate okuplja i ispunjava ponosom. Jugofašisti žele zatrti ponos i domoljublje, koje taj pozdrav izražava".

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
default_cta
Elon Musk show
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
default_cta
Britain's Got Talent
Tri sestre
Play logo