JESTE LI ZNALI? / Uveden je novi školski predmet na kojem će učenici učiti o zaraznim bolestima: 'Biosigurnost i biozaštita'

'Uče o preventivnim mjerama, o drugim zaraznim bolestima, o načinu kako se inače sprječavaju zarazne bolesti', rekla je profesorica geografije u Osnovnoj školi Vijenac

6.9.2021.
21:52
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U više od 200 hrvatskih škola ove godine je uveden predmet Biosigurnost i biozaštita. Ravnatelj Osnovne škole Vjećeslava Holjevca, Slaven Staklenac, rekao je za RTL da će se i u njegovoj školi uvesti novi predmet. 

"Mislim da je to bitno, vidimo dolazi sve češće i potresi i neki takvi problemi. Moramo se se time suočiti i jednostavno educirati najmlađe o tome", kaže Staklenac govoreći o prvom danu škole.

Nikad nije kasno

Istaknuo je da se uvijek uvode novosti tek kada se nešto dogodi. "Možemo reći da nikada nije kasno, uvijek treba razmišljati o nekim problemima. Možda ovo nije najmanji problem s čime se susrećemo, ali moramo mlade educirati u tom smjeru da znaju kako postupati pravilno", dodao je.

Inače, škola Vijenac u Osijeku taj je predmet Biosigurnost i biozaštitu pokrenula još prošle godine. Novi izborni predmet sada kreće u više od 200 škola, kao odgovor na pandemiju.

„Uče o preventivnim mjerama, o drugim zaraznim bolestima, o načinu kako se inače sprječavaju zarazne bolesti, što je važno činiti u svakodnevnom životu ne samo u odnosu na COVID i korona virus", izjavila je Maja Kassa, profesorica geografije u Osnovnoj školi Vijenac iz Osijeka za RTL.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali