BANDIĆEVI IZAZIVAČI

UTRKA ZA GRADONAČELNIKA ZAGREBA: HDZ napokon našao kandidata, a Most ih ima čak troje u vidu

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a i Gradske skupštine Andrija Mikulić istaknuo je u četvrtak kako HDZ ima kandidata za gradonačelnika, odnosno gradonačelnicu Zagreba za predstojeće lokalne izbore, najavivši da će relativno brzo izaći s njegovim imenom te programom i timom.

Novinarima je, na njihovu opasku da HDZ ima kandidata za gradonačelnika, ali taji njegovo ime, Mikulić odgovorio: “Da, da, da… tisuću puta da. HDZ ima kandidata za gradonačelnika, odnosno gradonačelnicu grada Zagreba”. Dodao je kako razumije interes medija, ali ih je i pozvao da stranci prepuste trenutak kad će izaći s imenom kandidata te njegovim programom i timom.

Mikulić: HDZ ima povijesnu šansu

Ponovio je kako na svibanjske izbore gleda kao na povijesnu šansu da HDZ nakon 17 godina ostvari odličan izborni rezultat u glavnom gradu.

“Uz konsolidiranu gradsku organizaciju, rezultate koje imamo u zadnjih šest izbornih ciklusa, uz snagu HDZ-a te uspješnu Vladu na čelu s premijerom Plenkovićem, vjerujte, ovo nam je povijesna šansa da ostvarimo odličan rezultat na lokalnim izborima u Zagrebu”, naglasio je Mikulić u stanci sjednice Gradske skupštine.

Osim u izbornoj bitci za gradonačelnika, napomenuo je, HDZ očekuje i uspjeh u izborima za Skupštinu te vijeća gradskih četvrti i mjesne odbore. Podsjetio je kako HDZ u Zagrebu vodi više od 50 posto mjesnih odbora, ima sedam predsjednika i dva dopredsjednika vijeća četvrti, dok ih 2013. nisu imali, predsjednika Skupštine i jedan mandat više.

“To je razina od koje krećemo i to je baza od koje gradimo novi rezultat u Zagrebu”, poručio je Mikulić.

JANDROKOVIĆ OTKRIO: ‘HDZ ima kandidata za zagrebačkog gradonačelnika’

“Prejaka smo stranka da nemamo kandidata”

Upitan kako tumači najave da bi SDP mogao podržati kandidaturu HNS-ove Anke Mrak Taritaš za zagrebačku gradonačelnicu, novinarima je odgovorio kako trebaju pitati SDP-ovce, istaknuvši da je HDZ “prejaka stožerna povijesna stranka da ne bi imala svoga kandidata za gradonačelnika Zagreba”.

Za današnji početak radova u prvoj fazi gradnje sljemenske žičare rekao je kako je to posljedica HDZ-ova amandmana na gradski proračun, ali je i lošim ocijenio to da su za neke HDZ-ove amandmane, kojima je ta stranka uvjetovala svoju potporu proračunu gradonačelnika Milana Bandića, izostali novčani iznosi. “Za neke amandmane, predsjednici vijeća mi javljaju, jednostavno su nestali iznosi, negdje su se utopili, primjerice za vijeće gradske četvrti Brezovica, koja je dobila oko 2,5 milijuna kuna amandmanom”, rekao je.

IPAK BEZ SVOJEG KANDIDATA ZA GRADONAČELNIKA ZAGREBA: SDP će na lokalnim izborima podržati Anku Mrak Taritaš?

Ministar Dobrović bio bi gradonačelnik

I HDZ-ov koalicijski partner u vlasti na nacionalnoj razini kreće u izborni juriš na glavni grad. Otamo kažu, kako prenosi N1, da će u sljedećih nekoliko dana objaviti s kojim će od troje kandidata, koliko ih navodno imaju, ići u utrku za mjesto zagrebačkog gradonačelnika.

Jedan od njih je ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović, koji bi nakon malo više od pola godine u Vladi želio u bitku s aktualnim gradonačelnikom Milanom Bandićem i njegovim projektom spalionice smeća. Drugi je Marko Sladoljev, kojeg opisuju kao zagrebačkog dečka bliskog Bad Blue Boysima te borca za odgajateljice i učiteljice.

Za ime trećeg kandidata valja biti strpljiv jer ga u Mostu zasad ne otkrivaju. Kažu da dolazi iz ekonomskih krugova i da je blizak Mostu no, čini se, ne toliko da bi bio član stranke.

NIKOLA GRMOJA: ‘Na lokalnim izborima HDZ i Most ići će vlastitim putevima’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr