Usred Zagreba otvorila se rupa široka dva i duboka pet metara!

Na travnjaku na križanju Selske ceste i Zagrebačke avenije otvorila se rupa površine oko dva kvadratna metra, a dubine oko pet metara. Ovo nije jedina zagrebačka lokacija na timovi za hitne intervencije imaju puno posla.

Zbog obilnih oborina na Zagrebačkom području došlo je i do aktivacije nekoliko klizišta i to na lokacijama Kestenovac 11 i Mlinovi 47B., objavio je gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Na lokaciji Kestenovac ugrožen je stambeni objekt te je u sklopu hitnih mjera naručena građevinska tvrtka da pomakne zemlju koja klizi u objekt. Ponuđen im je nužni smještaj, ali je odbijen. Na lokaciji Mlinovi 47B na susjednoj parceli je vlasnik posjekao šumu što je dovelo do porasta podzemnih voda i klizanja terena. Vlasnici su dobili upute.

Na travnjaku na križanju Selske ceste i Zagrebačke avenije otvorila se rupa površine oko dva kvadratna metra, a dubine oko pet metara. Zrinjevac će zatrpati rupu, a HEP je već stabilizirao stup trafostanice.

Pune ruke posla

Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba je zajedno s dobrovoljnim vatrogasnim društvima danas od početka nevremena do 13 sati odradila preko 180 tehničkih intervencija, uglavnom ispumpavanja vode. Na čekanju je pet intervencija, a intervencije su se odrađivale prema prioritetima.

Na terenu su od jutra dežurni djelatnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, Ureda za izgradnju grada, Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba i dobrovoljna vatrogasna društva s preko 20 ekipa.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr