Usred dana vuk napravio pokolj - 200 metara od škole!

27.11.2014.
19:25

Vuk je zaskočio stado u vlasništvu Stipe Stipića samo pola sata nakon što je stotinjak učenika osnovne škole Ivan Goran Kovačić napustilo školsku zgradu udaljenu svega 200 metara od mjesta napada i stotinu metara od dječjeg igrališta.

Mještani Lišana ne pamte da se nešto slično ikada dogodilo u njihovoj općini, da je vuk usred dana ušao u samo središte mjesta i zaklao sedam ovaca.

"Ne znam što bih vam rekla. Samo pola sata prije napada vuka djeca su izlazila i škole. Što bi se dogodilo da je vuk tada napao, ne mogu ni zamisliti", kazala je za portal zadarski.hr Ivana Dević, bivša načelnica općine Lišane Ostrovičke.

"Problem je što se u ovakvim slučajevima nemamo kome obratiti za pomoć. Vuk je zaštićena životinja i kod njegova napada ne postoji državni sustav koji može adekvatno reagirati. Napad smo prijavili policiji koja je izašla na teren i napravila očevid i - to je sve. A opasnost od novog napada i dalje postoji",kaže Dević.

Što se događa s vukovima?

Napad vuka dogodio se u samom središtu Lišana gdje se uz školu i igralište nalazi i trgovina, a prve kuće udaljene su svega 70-80 metara. Ili se vuk toliko udomaćio da se ne boji ni po danu zalaziti tako duboko u naseljeno područje ili se radi o bjesnoj životinji, smatra Ivana Dević podsjećajući na slučaj od prije nekoliko godina kada su također u središtu mjesta imali napad nekoliko lisica. Ispostavilo se da je bila riječ o bijesnim životinjama, pa su u narednih nekoliko vikenda organizirane lovačke hajke koje su problem brzo riješili.

U slučaju napada vuka, tako nešto nikome na pada na pamet, jer je vuk zaštićena životinja i kazne za njegov odstrel su visoke.

Zaklane životinje Stipe Stipića ostale su ležati u polju i tu će ostati sve dok ih ne pokupe nadležne službe koje će na teren izaći tek u petak.

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali