UOČI ZAJEDNIČKE SJEDNICE HDZ-A

PLENKOVIĆ OTKRIO KADA ĆE ZAŽIVJETI COVID PUTOVNICE: ‘Procjena je da bi trebali procijepiti oko 55 posto odrasle populacije do kraja lipnja’

Predsjednik Vlade i HDZ-a, Andrej Plenković, uoči sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a dao je izjavu za medije

O zelenim Covid putovnicama premijer je rekao kako se radi o konzultaciji ministara turizma. “Riječ je o poticaju da se ubrzaju procesi. Hoće li procedura trajati kraće od 3-4 mjeseca, teško je reći. Procedure imaju svoje vrijeme i mora proći što je uobičajeno”, kazao je Plenković te dodao kako je tekst u zakonskoj proceduri. “Mislim da bi se to moglo do ljeta riješiti”, rekao je Plenković.

“Procjene su oko 5%, negdje više. Vjerujem da ćemo ostvariti taj rast. Ovisi o turističkoj sezoni”, rekao je Plenković komentirajući procjene HNB-a o BDP-u od 5,6 posto. Naveo je kako bi mjere u Primorsko-goranskoj županiji trebale smanjiti žarište. “Vjerujem da će mjere u svim priobalnim žarištima doprinijeti sezoni”, rekao je.

“Naša procjena je da bi trebali procijepiti oko 55 posto odrasle populacije do kraja lipnja. Da je sve došlo od AstraZenece što je trebalo doći, bilo bi to 70 posto”, komentirao je Plenković situaciju s cijepljenjem.

Na pitanje o sastanku s veledrogerijama u srijedu rekao je da se nastavlja dijalog i traže rješenja. “Svima je jasno da tražimo rješenje, a isplata 980 milijuna kuna je već dovela da su neke veledrogerije počele normalno isporučivati lijekova, a nadam se da će to napraviti i drugi”, rekao je. Dodao je kako su “neke od veledrogerija normalno nastavile distribuciju lijekova ustanovama”, zaključio je Plenković.


Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a održat će u ponedjeljak poslijepodne zajedničku sjednicu.

Predsjednik stranke i premijer Andrej Plenković prije sjednice će se obratiti novinarima.

Povratak na Net.hr