Uskoro kreću prijave za poticaje od 50.000 kuna

Ministarstvo turizma uskoro kreće u realizaciju poticaja za izgradnju bazena kod privatnih iznajmljivača. Naime, s obzirom na to da ih nemamo dovoljno, država će izgradnju svakog bazena poticati s bespovratnih 50 tisuća kuna.

Službene prijave za poticaje počinju za desetak dana, ali u Ministarstvu kažu da je navala toliko velika da je nadmašila očekivanja. Istra se već dokazala u bazenskoj ponudi, a ovog puta iznenađenje predstavljaju iznajmljivači iz Dalmatinske zagore, Bukovice i Ravnih kotara.

Ipak, poticaje neće moći iskoristiti svi, nego samo oni koji imaju prijavljene obrte i trgovačka društva. Prema pravilima, prijavljuju se obrtnici i trgovačka društva, pojedinačni poticaji iznose 50 tisuća kuna, a minimalna površina bazena mora biti 30 četvornih metara, piše Dnevnik.hr. Ovim programom najzadovoljniji su oni koji se bave seoskim turizmom ili ga tek pokreću, kažu da će bazeni svakako obogatiti ponudu i povećati popunjenost kapaciteta.

Prema planu Ministarstva, bolja ponuda bazena trebala bi produžiti predsezonu i posezonu, na godišnjoj razini za 4 do 8 tjedana. Tijekom ove godine očekuje se izgradnja 200 novih bazena, a u iduće tri godine taj bi se broj trebao popeti na tisuću. S obzirom na dobar interes malih hotelijera i iznajmljivača, očekuje se da će to biti lako ostvareno.

Povratak na Net.hr