Uskoro blokada Protegine imovine

shimmer fallback
7.1.2010.
12:53
Play logo

USKOK će uskoro zatražiti da se bivšem predsjedniku Uprave Hrvatske poštanske banke Josipu Protegi blokira imovina. To je službeno potvrđeno u srijedu Poslovnom dnevniku, uz objašnjenje da će to na isti način učiniti u slučaju Protege i njegove imovine, kao što to rade u svakom slučaju kad su za blokadu imovine ispunjeni zakonski uvjeti, ali i kod drugih osumnjičenih u toj aferi.

Time se izravno potvrđuje da se u pogledu zahtjeva za privremenim zamrzavanjem imovine u aferi Bankomat na meti pravosudnih organa neće naći samo Protegina imovina, nego i ona u vlasništvu HPB-ovih bivših bankara Ivana Sladonje i Marija Kirinića, koji su uhićeni prije Protege.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je zasad o četvorici povlaštenih klijenata državne banke koji su navodno prestali otplaćivati neosigurane kredite, pa bi i njihova imovina mogla doći na led.

Iako je dosad otkrivena potencijalna šteta od 170 milijuna kuna u HPB-u, neslužbeno se doznaje da se istraga neće baviti samo njome, nego će biti mnogo složenija zbog navodnog čitavog niza rizičnih transakcija, te bi šteta u konačnici mogla iznositi više od pola milijarde kuna.

Čedo Prodanović, Protegin branitelj, nije htio konkretnije komentirati najavu navedenog poteza USKOK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo je kazao da je takva mjera očekivana s obzirom na zakonske mogućnosti i sudeći po praksi DORH-a i USKOK-a u novijim slučajevima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niz podataka o imovini osumnjičenika kojoj prijeti zamrzavanje, a o kojima ovisi podnošenje zahtjeva za blokadom u ovom slučaju mjerodavnom Županijskom sudu u Zagrebu, u USKOK-u još nemaju. Razlog je velik i složen posao vezan uz samu istragu. Sudeći po zakonskoj proceduri koja je primijenjena u ostalim USKOK-ovim predmetima, moglo bi proći više dana do postavljanja zahtjeva za zamrzavanje imovine, piše Poslovni dnevnik.

Play logo

Prethodni članci:

arti-201001040282006 arti-201001020101006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo