Play ponuda

USKOK-OV OSUMNJIČENIK OSVOJIO NOVI MANDAT U NOVOJ GRADIŠCI: SDP-ov Vinko Grgić uvjerljivo pobijedio u prvom krugu

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Osumnjičenik u aferi Janaf, SDP-ov Vinko Grgić pobijedio je u prvom krugu lokalnih izbora te osovjio novi mandat na mjestu gradonačelnika

17.5.2021.
0:16
Patrik Macek/PIXSELL
Play ponuda

Prema prvim neslužbenim rezultatima, u prvom krugu izbora za gradonačelnika Nove Gradiške pobijedio je Vinko Grgić, bivši saborski zastupnik, nekadašnji SDP-ovac, osumnjičenik u aferi Janaf koji je u izbornu utrku ušao s nezavisnom listom.

"Nakon svih stvari koje se su se događale u devet mjeseci, ovo je čaroban osjećaj. Ovo znači da ću i dalje pokloniti svoje znanje, iskustvo i sve ono što sam do sada utkao u ovaj grad. Dosta smo projekata realizirali, a vjerujem da će ih biti i više", rekao je Grgić u prvom komentaru rezultata najavljujući da su ovi izbori novi početak.

Grgić je rekao da se bojao kako je izgubio povjerenje građana, ali da su i njihovi pozivi bili podstrek da se ponovo kandidira za gradonačelnika.

"Napravio sam puno toga u životu. Mogao sam se vratiti tamo gdje sam počeo prije 25-30 godina, poduzetnik sam. Međutim odabrao samo ovu varijantu, varijanta se zove "Moj grad Nova Gradiška", rekao je Grgić.

Najviše glasova osvojila je i Grgićeva Kandidacijska lista za gradsko vijeće kojoj je pripalo devet od 15 vijećničkih mjesta, četiri mjesta pripalo je listi HDZ-a, a dva mjesta listi SDP-a. Iza Grgića u utrci za gradonačelničko mjesto s prijeđenim izbornim pragom ostali su Davorin Slišurić (HDZ) i Ivana Trupina (SDP).

Tijek lokalnih izbora u Hrvatskoj možete pratiti OVDJE.

Play ponuda
Play ponuda