UREĐENJE BRITANCA

USKOK BANDIĆU ZA VRATOM, ALI NIŠTA OD PREKRŠAJNE PRIJAVE: ‘Tko radi, taj i griješi’

Britanski trg se preuređuje, unatoč protivljenju građana. U cijelu priču oko preuređenja umiješao se nedavno i USKOK, ali Milana Bandića to baš ne uznemirava previše, piše RTL.

Početkom mjeseca USKOK je počeo istraživati radove na uređenju Britanskog trga, a inspekcija Ministarstva graditeljstva tada je zabranila daljnje radove. U međuvremenu je građevinska dozvola dobivena, no od prekršajne prijave, doznaje se od Ministarstva graditeljstva, neće biti ništa.

USKOK ISTRAŽUJE RADOVE NA BRITANCU! Građevinska inspekcija zatvorila gradilište, sve je dio mnogo opsežnije istrage?

Izvođenje radova bez građevinske dozvole za Bandića je tek – ljudska pogreška.

‘Tko je pogriješio, ispravio je pogrešku i idemo dalje. Samo tko radi može pogriješiti! Samo tko ne radi, ne može pogriješit’, odlučane je Bandić.

Grad Zagreb kao investitor punih mjesec dana je činio tu grešku. Naime, toliko su na Britancu trajali radovi bez dozvole.

Ministarstvo ne podnosi prekršajnu prijavu

Bandić kaže kako nije pozvan u USKOK ili DORH.

‘Ne nismo pozvani, na vašu sreću i moju, nisam nigdje pozvan. Greška koja je napravljena ne trpi nikakve sankcije ni posljedice. Prema tome, sve je pod kontrolom. Dozvola postoji, rade ljudi svoj posao. Pozvat ću Vas na otvorenje’, rekao je.

Ministarstvo graditeljstva, čija je inspekcija i utvrdila da građevinska dozvola ne postoji, na kažnjavanju neće inzistirati.

‘Mi ne podnosimo prekršajne prijave iz razoga jer je visoki prekršajni sud zauzeo stav da ukoliko u primjerenom roku investitor ipak ishodi akt za gradnju, da onda nema svrhe prekršajno ga kažnjavati. I takve, u biti, prekršajne prijave padaju u vodu. I onda nema smisla opterećivati i sustav i pravosuđe i rad naših inspekcija’, rekao je ministar Lovro Kuščević.

Povratak na Net.hr