BUBICAMA NIŠTA NIJE PROMAKLO / Otkriveno u kojem je restoranu Bandić uzeo 50.000 eura mita, među svjedocima sedmorica bankara vodećih hrvatskih banaka

Kazimir Bačić je predao 50.000 eura mita Milanu Bandiću 4. lipnja prošle godine u restoranu Kamanjo

1.7.2021.
23:02
PIXSELL, Zeljko Lukunic

USKOK je mjesecima nadzirao Milana Bandića. Ozvučili su mu dva službena automobila i Bijeli salon u zgradi Gradskog poglavarstva, gdje je održavao sastanke i primao uvažene goste. Svi snimljeni razgovori rezultirali su uhićenjima tijekom srijede i četvrtka.

Među snimljenim materijalima su, doznaje Dnevnik.hr, dva sastanka Bandića, ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića i bankara, koji su osiguravali povoljnije kredite poduzetniku Milanu Lončariću, kako bi ovaj izgradio svoj projekt Vrtovi sunca na mjestu Tvornice električnih žarulja, čiji je bivši vlasnik.

Mito u restoranu

Istražitelji imaju još puno posla samo oko ovog dijela afere, jer trebaju ispitati još 16 svjedoka protiv Bačića, od kojih su sedmorica bankari vodećih banaka u Hrvatskoj. Nakon što se doznalo da je Bačić Bandiću predao 50.000 eura mita 4. lipnja prošle godine, Jutarnji je otkrio kako se primopredaja dogodila u restoranu Kamanjo.

Vox Populi

RTL je, pak, ispred sjedišta USKOK-a, gdje su održana ispitivanja uhićenika, upitao Zagrepčane što misle o uhićenjima.

"Do sada je bilo puno takvih uhićenja ako se možemo sjetiti u zadnjih dvadesetak i više godina i to je bila samo jedna velika predstava za ljude", rekla je jedna prolaznica, dok je druga dodala: "Ja mislim da je to strašno i da se znalo za to ranije."

"Ništa me ne iznenađuje, malo je krivi termin, ali što je tu je", složio se Zagrepčanin, dok je njegov sugrađanin dodao: "Konačno, vrijeme je da pravda počne djelovati".

"Pošteno je da netko, ako se okoristio na račun svih nas, odgovara, a sad... Procijenit će se koliko je zaista tko odgovoran", zaključila je građanka metropole.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali

Yasenka Skinage Collagen Elegance 10.000 - 500 ml
199kn285kn
Uspješno smanjuje bore te nadoknađuje izgubljeni kolagen