AKO VAM VLAK KASNI VIŠE OD SAT VREMENA, TRAŽITE ODŠTETU! / Dobit ćete od 25 do 50% od cijene karte. Ali, ima jedna 'mala' caka...

Umjesto naknade za kašnjenje putnik može odabrati vaučer za putovanje u vrijednosti naknade, pojasnili su u HŽPP-u,

5.12.2019.
9:40
Ilustracija: Nikola Čutuk/PIXSELL

Ako vam vlak kasni 60 i više minuta, odsad možete tražiti odštetu i to 25 posto od cijene karte ako se radi o kašnjenju od 60 do 119 minuta, a 50 posto cijene karte ako vlak kasni više od 120 minuta, piše u četvrtak Večernji list.

Jučer je stupila na snagu Uredba (EZ-a) br. 1371/2007 Europskog parlamenta i Vijeća o pravima i obvezama putnika u željezničkom prometu kojom je propisano kad putnici u željezničkom prometu imaju pravo na naknadu zbog kašnjenja, donosi dnevnik.

U HŽ Putničkom prijevozu (HŽPP) navode da je u tom slučaju uz popunjeni zahtjev za ostvarivanje prava putnika potrebno priložiti originalnu kartu koju je ovjerio vlakopratitelj u vlaku ili blagajnik.

Zahtjev i ovjerenu kartu zatim je potrebno poslati poštom na adresu: HŽ Putnički prijevoz, Prodaja i marketing, Strojarska cesta 11, 10.000 Zagreb. Naknada za kašnjenje, objašnjavaju u HŽPP-u, bit će isplaćena sukladno podacima navedenim u zahtjevu.

Ako je naknada za kašnjenje manja od četiri eura - zaboravite

Napominju i da se isplata naknade ne odnosi na subvencionirane karte, karte koje su prodali drugi željeznički prijevoznici i karte željezničkih radnika za odlazak na posao ili službeno putovanje.

Naknada za kašnjenje isplaćuje se u roku od mjesec dana od podnošenja zahtjeva za ostvarivanje prava putnika. Umjesto naknade za kašnjenje putnik može odabrati vaučer za putovanje u vrijednosti naknade, pojasnili su u HŽPP-u, uz napomenu da naknada za kašnjenje koja iznosi manje od četiri eura u kunskoj protuvrijednosti neće biti isplaćena.

Zahtjev za ostvarivanje prava putnika može se preuzeti na web stranicama HŽPP-a, donosi Večernji list.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali