TRAŽI SE RJEŠENJE

UPRAVO TRAJE RASPRAVA: Agrokorovi dobavljači na sastanku s ministricom gospodarstva

U Ministarstvu gospodarstva održava se sastanak predstavnika 20-ak najvećih dobavljača Agrokora s potpredsjednicom Vlade Martinom Dalić o načinima rješavanja situacije u tome koncernu.

Procjenjuje se da je Agrokor dužan dobavljačima oko 16 milijardi kuna.

U ponedjeljak je na sastanku predstavnika pet najvećih hrvatskih proizvođača prehrambenih proizvoda, velikih dobavljača koncerna Agrokor – Kraša, Podravke, Vindije, Dukata i Francka zaključeno da se treba održati stabilnost njihovih kompanija, kao i poslovnog koncerna Agrokor koji je njihov najveći kanal za prodaju na domaćem trištu.

“Intencija sastanka je bila da koordiniramo naše aktivnosti i mišljenja vezano uz trenutnu situaciju u poslovanju Hrvatskoj, pri čemu prvenstveno mislimo na Agrokor”, rekao je nakon tog sastanka predsjednik Uprave Kraša Damir Bulić.

Koordiniranje aktivnosti i stavova

Dodao je da je na sastanku bilo riječi i o koordiniranju aktivnosti i stavova uoči razgovora “sa svim dionicima u tom procesu, prvenstveno Vladom, koncernom Agrokor i ostalim financijskim institucijama”.

“Ono što nam je u planu, što je naša intencija je stabilnost naših kompanija i stabilnost poslovnog koncerna Agrokor, dakle našeg najvećeg distributera, naš najveći kanal za prodaju u Republici Hrvatskoj”, rekao je Bulić.

Izvršni direktor ruskog Sberbanka German Gref izjavio je da Banka čini sve što je moguće kako bi poduprla hrvatski koncern Agrokor, čiji je najveći kreditor.

“U bliskom smo kontaktu s vlasnicima i upravom kompanije, nastavljamo im davati podršku. Učinit ćemo sve da kompanija ostane ‘na nogama’ i riješi svoje privremene probleme… Postoji plan za izlazak iz te situacije koji je dogovoren s nama”, rekao je Gref, bez iznošenja detalja.

Sberbanka ne kani upravljati Agrokorom

Gref je novinarima u Moskvi kazao i da Sberbank ne želi upravljati maloprodajom u istočnoj Europi.

Iz Sberbanke su u ponedjeljak su za Hinu kazali da su se sastali s glavnim bankama-vjerovnicima Agrokor koncerna i dogovorili kao prvi korak, uz pomoć konzultanata, pripremiti plan likvidnosti Agrokora za sljedeća tri mjeseca, a koji bi trebao biti usuglašen do danas.

Povratak na Net.hr