Pasje vrućine

UPOZORENJE NA SNAZI: Pred nama je još nekoliko dana pakla, a onda stiže osvježenje!

Vrhunac drugog ovogodišnjeg toplinskog vala očekuje se tijekom srijede i četvrtka kada će se živa u termometru u hladu penjati do 38 °C. Od četvrtka, a još više od petka stiže osvježenje u vidu pljuskova, a ono pravo, koje će donijeti temperature niže i za više od 10 stupnjeva – očekuje se početkom sljedećeg tjedna.

Tijekom utorka bit će sunčano, te vruće i vrlo vruće. Slabog do umjerenog razvoja oblaka bit će uglavnom u gorju uz mogućnost kratkotrajnog lokalnog pljuska i grmljavine. Vjetar većinom slab. Na Jadranu ujutro većinom slaba i umjerena bura, a poslijepodne jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka između 32 i 37 °C.

Meteoalarm je za dubrovačku, splitsku, riječku i kninsku regiju za danas izdao crveno upozorenje, a za šire područje Zagreba, Osijeka, Karlovca i Gospića narančasto upozorenje.

Vrlo slično vrijeme zadržat će se i tijekom srijede, s tim da će temperatura još za koji stupanj porasti. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom će se kretati od 19 do 24, a na Jadranu od 24 do 30 °C. Najviša dnevna temperatura od 32 do 38 °C.

Pakleno će biti i u četvrtak. Temperature će se ponegdje penjati do 38 °C, a malo podnošljivije će biti na sjeverozapadu zemlje gdje su taj dan mogući pljuskovi, ali i ponegdje u Slavoniji i Dalmaciji.

Novi tjedan donosi osvježenje

Kako sada pokazuju meteorološke karte, u petak će pljuskova biti gotovo posvuda, a i cijeli vikend ćemo imati nestabilno vrijeme uz nekoliko stupnjeva niže tempereture zraka.

Pravo osvježenje stiže u ponedjeljak, kada će temperature u središnjem i sjeverozapadnim djelovima zemlja pasti i za više od 10 stupnjava. Bit će ugodnije i u ostatku zemlje jer će se vrijednosti kretati oko 30 °C.

Povratak na Net.hr