UPOZORENJE METEOROLOGA Pripremite zimsku opremu i lopate za snijeg

Tijekom dana prevladavat ce suncano vrijeme, a tek kasno poslijepodne na sjevernom Jadranu ocekuje se novo naoblacenje.

Na istoku ce se u vecem dijelu dana zadrzati razmjerno vjetrovito uz vecinom umjeren sjeverac odnosno sjeverozapadnjak. Duz obale ce se prolazno prosiriti umjerena bura, a na otvorenom moru puhat ce u pocetku umjeren sjeverozapadnjak. Poslijepodne ce na kontinentu zapuhati slab i umjeren jugoistocni vjetar, a na moru ce okrenuti na jugo, najprije na otvorenom sjevernog Jadrana. Dnevna temperatura samo malo niza od jucerasnje, uglavnom od 8 do 13 Celzija.

Iduce noci bit ce hladnije nego nocas, na kontinentu uglavnom slab mraz i temperature do oko -4, a u priobalju uglavnom izmedu 4 i 9.

U srijedu ce se najavljeno naoblacenje s jugozapada postupno siriti na veci dio regije, a do kraja dana kisa ce biti sve cesca. Na nadmorskim visinama iznad 1000 metara navecer ce kisa prijeci u snijeg.

U cetvrtak oborine

Snjezna ce se granica do kraja dana polako spustati prema nizinama, a oborine ce u cetvrtak zahvatiti cijelu regiju.

U vecini krajeva padat ce snijeg uz stvaranje znacajnog snjeznog pokrivaca. Postedeno ce biti samo priobalje i najvjerojatnije sredisnja Hrvatska. Stize i hladnoca, temperature ce se spustiti za 5 do 10 stupnjeva. Dojam hladnoce bit ce dodatno pojacan jakim sjevercem i olujnom burom.

U petak ce i oborine i vjetar oslabjeti, ali ce se zadrzati oblacno s povremenim slabim snijegom i bit ce razmjerno hladno, javlja N1.

Prekosutra se u regiji ocekuju pravi zimski uvjeti. Bura ce u planinskim predjelima i posebno u priobalju biti vrlo vjerojatno najjaca ove zime pa valja racunati da ce vecina prometnih pravaca s obale na kopno biti zatvorena, ukljucujuci i Paski i Krcki most.

U Gorskoj Hrvatskoj ocekuje se i do pola metra snijega.

Pripremite zimsku odjecu, opremu za automobile i lopate za ciscenje snijega, a najuputnije od svega jest da prilagodite svoje planove ocekivanim vremenskim uvjetima.
http://hr.n1info.com/a32845/Vijesti/Upozorenje-Pripremite-zimsku-opremu-i-lopate-za-snijeg.html

Povratak na Net.hr