Upozorenje na nevrijeme u cijeloj Hrvatskoj

Tijekom srijede postoji opasnost od izraženijih pljuskova s grmljavinom, osobito krajem dana. No, četvrtak osim pada temperature donosi i mogućnost obilnije kiše u pojedinim regijama u Hrvatskoj. Moguć je i olujni vjetar. Savjet – redovno se informirajte o meteorološkim uvjetima.

Pretežno sunčano i u većini krajeva vruće bit će tijekom srijede. Umjerene i povećane naoblake bit će u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima te na sjevernom Jadranu, gdje mjestimice može biti kiše i pljuskova s grmljavinom, osobito prema kraju dana. U noći na četvrtak sa sjeverozapada se očekuje jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom uz mjestimice izraženiju i obilniju kišu, osobito u Gorskom kotaru i na sjevernom Jadranu. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, a na Jadranu će puhati većinom umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura između 27 i 33 °C, izvijestio je DHMZ.

Pad temperature

Jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom sa zapada i sjeverozapada te sjevernog Jadrana proširit će se na veći dio zemlje. Pretežno ili djelomice sunčano zadržat će se na južnom Jadranu. Ponegdje je moguća obilnija kiša, ali i grmljavinsko nevrijeme. Zapuhat će umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu će umjereno i jako jugo najprije na sjevernom dijelu okrenuti na sjeverozapadnjak i buru. Jutarnja temperatura između 15 i 20, na Jadranu od 20 do 26. Najviša dnevna između 20 i 25, u Slavoniji i Baranji te Dalmaciji od 25 do 31 °C.

Meteoalarm je izdao upozorenje za Hrvatsku

Tijekom dana postoji opasnost za četiri hrvatske regije. Mogući su izraženiji pljuskovi s grmljavinom, osobito krajem dana, kao i olujni udari vjetra. Upozorenje je izdano za gospićku, karlovačku, riječku i zagrebačku regiju.

U četvrtak postoji opasnost od jakih pljuskova s grmljavinom, u pojedinim regijama i obilnija kiša

Za četvrtak opasnost je proglašena za cijelu Hrvatsku. Jedino bi dubrovačka regija trebala biti izuzeta od mogućeg nevremena.
Osim što će u četvrtak cijelu Hrvatsku zahvatiti kiša, Meteoalarm upozorava da su ponegdje mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom i obilnijom kišom. To se posebno odnosi na gospićku, karlovačku, riječku i zagrebačku regiju.

‘Budite oprezni i redovno se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan’, upozorava Meteoalarm.

Povratak na Net.hr