OPASAN PROIZVOD

UPOZORENJE GRAĐANIMA! Hrvatska agencija za hranu opozvala je još jedan mesni proizvod

Hrvatska agencija za hranu obavijestila je potrošače o opozivu svinjetine iz Belgije.

Uvoznik koji je vlastitom kontrolom utvrdio kako uvezeno meso sadrži previše sulfodijazina obavijestio je HAH, te odmah pokrenuo opoziv kod potrošača, s obzirom na to da se meso više ne nalazi na tržištu još 7. prosinca.

Obavijest Hrvatske agencije za hranu te uvoznika prenosimo u cijelosti.

OBAVIJEST ZA POTROŠAČE

o opozivu svježeg mesa koje se više ne nalazi na tržištu

Putem Sustava brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje Nacionalna kontakt točka Republike Hrvatske zaprimila je obavijest o rezultatu samokontrole subjekta u poslovanju s hranom iz Belgije kojim je utvrđena povećana količina sulfadijazina u trupovima zaklanih svinja. Količina navedenog lijeka veća je od maksimaqlno dopuštene količine kako je utvrđeno Uredbom (EU) 37/2010 te se takvo meso smatra neprikladnim za prehranu ljudi.

Životinje su u Belgiji zaklane dana 7. studenoga 2016., a obavijest je nadležnom tijelu RH upućena 6. prosinca 2016. Meso je na tržištu Republike Hrvatske distribuirao MM Mesna industrija d.o.o. iz Gornjeg Prekrižja 4, Krašić, a s obzirom na to da se isto više ne nalazi na tržištu, subjekt  je odmah pokrenuo opoziv od potrošača. Obavijest subjekta dostupna je na sljedećoj poveznici:

 

Povratak na Net.hr