EKSTREMNO (NE)VRIJEME

UPALJEN METEOALARM, STIŽU OBILNA KIŠA I NEVERE: Očekuju se ogromni valovi, u nekim mjestima moguće su bujične poplave

Uslijed obilnijih oborina tijekom sutrašnjeg dana na područjima Rijeke i okolice, Gorskog kotara i Like postoji mogućnost bujičnih poplava, te mogućnost poplavljivanja grada Ogulina

Kakvo vrijeme očekuje Hrvatsku idućih dana, prognozirala je meteorologinja N1 Tea Blažević pa poručila da je dotokom vlažnog zraka iz smjera jugozapada atmosfera sve nestabilnija.

Duž obale povremeno ima slabe kiše, no meteorologinja upozorava da sutra treba računati na još kišovitije prilike, što se osobito odnosi na gorje i sjeverni Jadran. Tamo lokalno može biti obilnije oborine.

[VIDEO] DUBROVČANI SNIMILI PIJAVICU KOJA SE POJAVILA NA MORU ISPRED NJIH: ‘Bila je ogromna, trajala je desetak minuta’

Upalio se meteoalarm – moguće su bujice i urbane poplave

Na snazi je i meteoalarm u sustavu DHMZ-a koji informira o ekstremnim vremenskim prilikama, što u ovom slučaju znači moguće bujične i urbane poplave.

UŽIVAJTE U TOPLOM VREMENU, JER USKORO SLIJEDI PROMJENA: Moguće su poplave, vraća se hladnoća, ali i snijeg

Uslijed obilnijih oborina tijekom sutrašnjeg dana na područjima Rijeke i okolice, Gorskog kotara i Like postoji mogućnost bujičnih poplava, te mogućnost poplavljivanja grada Ogulina, stoji u hidrološkoj prognozi DHMZ-a.

Upozorenje višeg stupnja odnosi se na vjetrovite prilike duž Jadrana gdje će jugo biti oštro te olujne jakosti na udare. Udari će postajati jači kako se večer bude približavala. Valovi će biti visoki i mogli bi zapljuskivati dijelove obale.

Meteorologinja N1 upozorava i da treba računati i na poremećaje u pomorskom prometu.

Povratak na Net.hr