SUČELILI SE NA HRT-u

UOČI ZAVRŠNICE IZBORA U SDP-u: Bernardić siguran u pobjedu, Ostojić kaže da se ‘miješaju nove karte’

SDP će sutra dobiti novog predsjendika i nasljednika Zorana Milanovića, a u ringu su, uoči završne runde, ostali Davor Bernardić i Ranko Ostojić.

Iako je Bernardić već u prvom krugu dobio 46 posto glasova i počeo sastavljati ekipu s kojom želi voditi stranku u idućem razdoblju, Ostojić je u večerašnjoj Temi dana na HRT-u kazao: “Ovo je nova utakmica, miješaju se nove karte”.

OSTOJIĆ SE (IPAK) NE PREDAJE: Uoči drugog kruga izbora u SDP-u traži pomoć Milanovića

“Mlad sam,poznajem stranku i mogu je vratiti na vlast”

“Članovima nedostaje motivacije, moj zadatak, kao budućeg predsjednika je da vratim povjerenje članova u stranku”, kazao je Bernardić. Na to mu je Ostojić spočitao da se već proglasio predsjednikom.

“Bitno je nikoga ne potcjenjivati, ni članove, ni oponente – prepustimo članicama i članovima da oni odluče tko će biti predsjednik stranke, a ne se sada tako predstavljati”, kazao je Ostojić.

Na pitanje zašto bi članovi stranke trebali njemu dati glas, Bernardić je kazao da je mlad, da poznaje stranku te da ima snage i energije ponovno je dovesti na vlast.

“Od sutra nastavljamo raditi svi zajedno – ne smije biti odbačenih”, poručio je.

GAME OVER I PRIJE KRAJA? Bernardić siguran u pobjedu već odabrao tim s kojim će voditi SDP, evo tko je uz njega

“Već 26 godina borim se za SDP na najtežim terenima”

Na isto pitanje, Ostojić je kazao da se “26 godina bori za SDP na najtežim terenima” te da “nikad nije nešto obećao a da to nije napravio”. Bernadiću je zamjerio što je Zagrepčanima obećao da će se kandidirati za gradonačelnika, a to nije ispunio.

Bernardić je na to uzvratio da se nije nastavio boriti za Zagreb jer je bio zamijenjen, a Ostojiću je zamjerio što je odustao od Splita nakon izbora izgubljenih od Željka Keruma.

“Davore, ja nikad ne bih pristao na to da se mojoj gradskoj organizaciji nameće kandidat za gradonačelnika. Kad si ti vodio listu za zagrebačku skupštinu s 24 došli smo na 12 vijećnika”, kazao je Ostojić.

Bernardić mu je odgovorio njegova lista dobila više vijećnika od Bandićeve, a da su gradonačelničku funciju izgubili upravo zato jer je smijenjen.

Na koncu emisije, Bernardić i Ostojić su se rukovali i pozvali članove da izađu na izbore.

BERNARDIĆ ODGOVORIO OSTOJIĆU: ‘Ranko laže i pokušava baciti ljagu na izbore u SDP-u’

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr