Play ponuda

UNATOČ IZBORNOM DEBAKLU BERNARDIĆ OSTAJE U POLITICI: / Želi odraditi saborski mandat, a mogao bi i na čelo jednog izaslanstva

Image
Foto: Marko Lukunić / PIXSELL

Kako se neslužbeno doznaje od izvora bliskih Bernardiću, on planira potpuno konzumirati svoj saborski mandat u iduće četiri godine

22.7.2020.
9:33
Marko Lukunić / PIXSELL
Play ponuda

Bivši lider SDP-a Davor Bernardić unatoč izbornom debaklu ostaje u politici, a navodno će voditi izaslanstvo OESS-a, piše u srijedu Večernji list.

Image
TOTALNI POTOP: /

Bernardićeva koalicija doživjela težak debakl u njihovoj tradicionalnoj utvrdi - ovo se nije dogodilo 20 godina

Image
TOTALNI POTOP: /

Bernardićeva koalicija doživjela težak debakl u njihovoj tradicionalnoj utvrdi - ovo se nije dogodilo 20 godina

Bivši lider najjače oporbene stranke koji je tu poziciju napustio zbog izbornog debakla SDP-a, kao što je i najavio, dolazi danas na konstituirajuću sjednicu Sabora, a kako dnevnik neslužbeno doznaje od izvora bliskih Bernardiću, planira potpuno konzumirati i svoj saborski mandat u iduće četiri godine.

Nema namjeru povući se iz politike

Drugim riječima, nema se namjeru povući iz političkog života što je, primjerice, svojedobno nakon gubitka izbora od Andreja Plenkovića napravio bivši predsjednik stranke Zoran Milanović. A što neki u aktualnom vodstvu SDP-a smatraju da bi i za Bernardića, ali i za samu stranku, u ovom trenutku bilo najpametnije.

No Bernardić očito ima drugačije planove. I iako se u saborske odbore koje je SDP dobio Bernardić "gurati" neće, s najužim je stranačkim vodstvom, kažu izvori Večernjeg lista, dogovorio da će u izaslanstvu Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS), vjerojatno biti voditelj izaslanstva s obzirom na to da je ta funkcija u saborskoj podjeli pripala upravo SDP-u. Riječ je o tijelu kojemu je jedna od glavnih zadaća omogućiti međuparlamentarni dijalog svih država sudionica OESS-a, a jedna je od važnijih aktivnosti i promatranje izbora, donosi Večernji list.

Play ponuda
Play ponuda