Bivši lider SDP-a Davor Bernardić unatoč izbornom debaklu ostaje u politici, a navodno će voditi izaslanstvo OESS-a, piše u srijedu Večernji list.

Bivši lider najjače oporbene stranke koji je tu poziciju napustio zbog izbornog debakla SDP-a, kao što je i najavio, dolazi danas na konstituirajuću sjednicu Sabora, a kako dnevnik neslužbeno doznaje od izvora bliskih Bernardiću, planira potpuno konzumirati i svoj saborski mandat u iduće četiri godine.

Nema namjeru povući se iz politike

Drugim riječima, nema se namjeru povući iz političkog života što je, primjerice, svojedobno nakon gubitka izbora od Andreja Plenkovića napravio bivši predsjednik stranke Zoran Milanović. A što neki u aktualnom vodstvu SDP-a smatraju da bi i za Bernardića, ali i za samu stranku, u ovom trenutku bilo najpametnije.

No Bernardić očito ima drugačije planove. I iako se u saborske odbore koje je SDP dobio Bernardić "gurati" neće, s najužim je stranačkim vodstvom, kažu izvori Večernjeg lista, dogovorio da će u izaslanstvu Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS), vjerojatno biti voditelj izaslanstva s obzirom na to da je ta funkcija u saborskoj podjeli pripala upravo SDP-u. Riječ je o tijelu kojemu je jedna od glavnih zadaća omogućiti međuparlamentarni dijalog svih država sudionica OESS-a, a jedna je od važnijih aktivnosti i promatranje izbora, donosi Večernji list.