TUŽNA VIJEST

UMRO JE BIVŠI SPLITSKI GRADONAČELNIK SLOBODAN BEROŠ: Bio je i redoviti sveučilišni profesor

Preminuo je bivši splitski gradonačelnik i sveučilišni profesor Slobodan Beroš

Noćas je preminuo bivši splitski gradonačelnik, znanstvenik, sveučilišni profesor, prof. dr. Slobodan Beroš, koji rođen u Splitu, 15. studenog 1945. godine, javlja Dalmatinski portal.

Splitski gradonačelnik je bio od siječnja 2002. do rujna 2003. kada ga je, temeljem dogovora tadašnje koalicije lijevog centra, zamijenio Miroslav Buličić. Dok je bio na dužnosti konsolidirane su gradske financije te je odbio projekt AFCO, na što je bio ponosan. Godine 2010. postao je predsjednik Gradske organizacije Socijalističke partije Hrvatske (SPH).

Tehničku školu u Splitu završio je 1964. godine, a 1969. i Elektrotehnički fakultet Split, 1975. godine na splitskom Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje stječe magistarsku titulu, a 1982. doktorirao je na Prirodoslovno matematičkom fakultetu u  Zagrebu.

Bio je zaposlen na splitskom FESB-u, a znanstveno se usavršavao i na Max-Planck institutu za ekstraterestričku fiziku u Garchingu kraj Muenchena u Njemačkoj te na Sveučilištu u Kaliforniji. Uže područje interesa bili su mu fizika, akceleratori, automatizacija i vođenje proizvodnih procesa, digitalno upravljanje, digitalna instrumentacija i obradba signala, optoelektronika. Redovitim profesorom na FESB-u postao je 2010. godine.

Povratak na Net.hr