DANONOĆNO NA TERENU

UMORNI VATROGASAC ODGOVORIO ŠEFU NA TVRDNJE O PRASETINI: ‘Ručkove nam dijelite samo kad dolaze ministri’

Nakon što je predsjednik Vatrogasne zajednice šibensko-kninske Zoran Smolić reagirao na fotografije stare hrane, koja je navodno podijeljena vatrogascima, za svoje je izjave zaradio kritike članova iz svoje županije.

Smolić je prvo kazao: ‘Našim vatrogascima i ljudima koji nam pomažu, pa čak i za vojsku, radimo prehranu od doručka, užine, ručka i večere i nitko nije imao niti jednu primjedbu. Ako kažem da su jučer imali pečenu prasetinu i piletinu s grila, valjda ni kući nije bolji ručak.”

ŠEF VATROGASNE ZAJEDNICE REAGIRAO: ‘Jučer su dobili pečenu prasetinu i piletinu s grila, ni kući ne jedu bolje’

Takve riječi očito su šokirale vatrogasca DVD-a Zaton Šimu Ševerdiju koji je zapovjedniku jutros na Facebooku i odgovorio.

“Objasnite mi molim Vas tko to radi doručak, ručak, užinu i večeru za nas vatrogasce koji smo danonoćno na terenu? Gdje je jučer bio ručak kad je gorilo u zaleđu Vodica (predio Leć) i kad smo moji kolege i ja proveli gotovo 9 sati na terenu? Koliko se spremilo obroka za 120 intervencija koje je upisala moja interventna grupa (nisu svih 120 bili preko 6 sati, ali ih je bilo sigurno 50 takvih), napisao je Ševerdija na stranici Vatrogasci – Oni su naši heroji.

“Doručak, ručak, užina i večera su se djelili SAMO u ovim egzodusima, odnosno u ovim požarima na koje su dolazili ministri, vojska, novinari. To je svega 2-3 % ukupnih intervencija. Može Vas sram biti govoriti kako je bolja hrana na požaru nego u našim kućama jer mi Gavrilovićev mesni narezak izlazi na nos. A za dobiti i takav obrok moramo provesti i do 8 – 10 sati, te prijeći više kilometara sa 25 kilograma na leđima.”

Tako čađavi i umorni, nerjetko i gladni, po dolasku kući moramo čitati ove Vaše izjave, koje ste Vi ničim izazvani dali u novine.

Gospodine Smoliću, ne poznajem Vas, ali Vas zbog položaja u društvu cijenim i poštujem. Očekujem od Vas da i Vi cijenite nas, male ljude, koji za 3600 kuna (koji nam ovaj mjesec kasne već 13. dan) riskiraju svoje živote. Posljednje što nam treba su takve izjave.

P.S. Vidio sam Vas nekoliko puta i to samo na godišnjoj skupštini DVD – a koja se održava u siječnju. Bilo bi lijepo kad bi nas posjetili i u ovim napornim danima. Možete i praznih ruku. Na kavu.

Lijepi pozdrav”, napisao je Ševerdija.

Povratak na Net.hr