PRAVI HRVATSKI HEROJ / Umirovljeni dočasnik spasio mladu djevojku od utapanja kod Dubrovnika: Iznenadit će vas koliko je još ljudi spasio

Image
Foto: Grgo Jelavic/24sata

Dominko je inače dobitnik Plave vrpce koji je više puta sudjelovao u akcijama spašavanja na moru ponekad i u pogibeljnim uvjetima

8.1.2023.
11:42
Grgo Jelavic/24sata
Play logo

Dominko Radić heroj je koji je pokraj Dubrovnika spasio mladu Španjolku od utapanja. Ona je 23. osoba u čijem je spašavanju na moru dosad sudjelovao.

Kako je rekao za Dubrovački vjesnik, u spašavanje mlađe ženske osobe koja je upala u more među kamenje ispod zidina na lokaciji Tri čavla, kraj prve Buže, pozvala ga je Kapetanija, odnosno Služba 112.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

"Uopće nisam bio na moru nego na 'Staroj košarci' s kučkima kad su me zvali da je netko upao u more i za koliko mogu doći. Nekad me zovu kad se ovako nešto dogodi jesam li blizu jer njima treba dulje da dođu. Rekao sam za pet minuta i odmah otišao u Porat, vezao kučke za klupu i u barku i došao do žene koja je već bila u hipotermiji. Došli su i vatrogasci sa svojim brodom, ali oni ne mogu prići tako blizu među stijene pa sam strankinji prišao ja svojom barkom.

Najprije sam izvukao ženu zajedno s vatrogascima, a onda smo vidjeli da treba spasiti i muškarca koji je bio s njome, a ostao na kamenu pokušavajući joj pomoći. Tako smo se vratili i do njega, pa onda i po njegovu bursu koju je prebacio na treći kamen i nije htio otić bez nje. Uglavnom, djevojka je bila već pothlađena i u padu s kamenja ozlijeđena, a kad smo došli Porat, na mulu je već bilo i ambulantno vozilo koje je oboje prevezlo u bolnicu", rekao je za Dubrovački vjesnik Dominko Radić.

Radić je umirovljeni dočasnik Hrvatske ratne mornarice, dobitnik Plave vrpce koji je više puta sudjelovao u akcijama spašavanja na moru ponekad i u pogibeljnim uvjetima. Inače, Radić je u veljači 2005. godine spasio mladića kad se odlučio okupati u olujnom moru na kupalištu Buža. Primijetio je mladića i uskočio u svoju barku te ga spasio. Zbog tog je spašavanja dobio i nagradu Ponos Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
default_cta
Elon Musk show
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
default_cta
Britain's Got Talent
Tri sestre
Play logo