Umalo rodila u zaglavljenom liftu!

Na putu u rodilište vinkovačke Opće bolnice bračni par Sidor zaglavio je u liftu između katova zbog nestanka struje. Zvali su pomoć, pritiskali tipku za alarm, no vrijeme je prolazilo…

”Dizalo je zbog nestanka struje stalo između prvoga i drugoga kata. Bili smo sami, ali u početku nismo paničarili jer smo pretpostavljali kako će ono, jer je ipak riječ o bolnici, uskoro proraditi. Stisnuo sam tipku za alarm, no vrijeme je prolazilo, a nitko nije dolazio. Nazvao sam 112 i objasnio situaciju. Ni operater međutim nije uspio uspostaviti telefonsku vezu s bolnicom pa je rekao da nam jedino preostaje vikati i lupati po vratima dizala”, prepričao je Aleksej Sidor za Večernji list svoj neugodni doživljaj u vinkovačkoj Općoj bolnici.

Povike za pomoć čuo je jedan od vratara i otključao vanjska vrata dizala te pozvao zarobljene supruge da se smire i strpe dok ovlašteni serviser za dizala ne dođe iz Cerića. No to je selo od Vinkovaca udaljeno 15-ak kilometara te je za dolazak do bolnice po zaleđenim cestama trebalo mnogo vremena pa Aleksej nije mnogo razmišljao nego je na silu otvorio unutarnja vrata. Njegova supruga Mira rodila je zdravu curicu Dunju.

Ravnatelj Opće bolnice dr. Krunoslav Šporčić rekao je da mu je žaozbog neugodnosti koju su doživjeli. Napomenuo je kako je prvi put da je netko ostao u zaglavljenu dizalu, te da trudnica nije sama izišla, u dizalo bi bila spuštena primalja, piše Večernji list.

Povratak na Net.hr