DRAMATIČNA SNIMKA

UMALO HAVARIJA KRAJ HVARA: Brod dug 30 metara zabio se u hvarsku rivu, kapetan izgubio kontrolu

Brod dug 30 i širok 12 metara udario je u ponedjeljak navečer u hvarsku rivu, a nakon prvog udara, članovi posade uspjeli su bove staviti na oplatu broda kako bi spriječili havariju.

Jedna od svjedokinja ispričala je kako su brodovi normalno pristajali u hvarsku luku te se vezivali za druge brodove. No ubrzo su shvatili da je jedan od brodova bez kontrole. Čim su shvatili koja bi se havarija mogla dogoditi, kapetan i posada broda su otpustili užad kako ne bi stradao njihov brod, ali ni drugi brodovi privezani za hvarsku rivu, piše 24 sata.

Riječ je o katamaranu “Adriatic Queen”, koji plovi za turističku tvrtku kojeg su okupljeni pokušali spasiti gurajući ga dalje čamcem. No odnos snaga nije bio na strani čamca. Posada se ustrčala, a kapetan je pokušavao vratiti kontrolu nad plovilom. Udarili su u rivu jednim trupom, propeli se te se odbili natrag. A potom su udarili i drugi put. Taj je put posada stavila bove da ublaže udarac. Na rivi su neki pokušavali odgurnuti brod golim rukama. Ni to nije upalilo. Jedva su stranu broda uspjeli privezati za rivu te konopcima svezati brod, piše isti list.


 

Događaju su nazočili i službenici Lučke uprave te Lučke kapetanije, a u nezgodi, srećom, nitko nije ozlijeđen.

Ovo nije prva nezgodna situacija u kojoj se našao “Adriatic Quuen” i njegova posada. Nesretni događaj u jednom brodogradilištu u kolovozu prošle godine gotovo ga je u potpunosti uništio. Naime, brod je bio na hladnom pogonu. No izbio je požar i brod je gotovo u potpunosti izgorio. Šteta je bila milijunska. Vlasnici su bili u šoku. Od broda, nažalost, nije izgorjela samo zastava. No nakon manje od godinu dana brod su uspjeli obnoviti, a potkraj ovoga tjedna trebali su ukrcati prvu turu turista. Nakon ove nezgode, ukrcaj prvih gostiju neće se još dogoditi.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr