DRAMATIČNO PISMO

ULTRAKONZERVATIVCI SE PETLJAJU U OBRAZOVANJE: ‘Konačna bitka između Gospodina i vladavine Sotone će se voditi oko braka i obitelji’

Udruga GROZD poslala je dramatično pismo svojim istomišljenicima, a u njemu po njima sporne karakteristike zdravstvenog i spolnog odgoja u školama.

‘Konačna bitka između Gospodina i vladavine Sotone će se voditi oko braka i obitelji’, stoji u pismu udruge koja inzistira da se predmeti koji imaju istaknutu ‘odgojnu i svjetonazorsku dimenziju’, kao što je spolni odgoj u temi Zdravlje i aktivizam nevladinih udruga u Građanskom odgoju, proglase izbornim predmetom, prenosi 24sata. Značilo bi to da roditelji trebaju dati suglasnost da njihovo dijete sluša i uči o tom dijelu.

Premalo im je domoljublja

‘U prijedlogu su zanemarene nacionalne vrijednosti domoljublja i hrvatski nacionalni identitet, te općeljudske vrijednosti kao što su etičnost, moralnost i vrijednosti braka i obitelji. Prijedlog više stremi nekom nedefiniranom interkulturalnom, kozmopolitskom i moralno relativističkom duhu’, zamjera GROZD.

Međupredmetne teme ‘Zdravlja’ GROZD također kritizira. Glavna primjedba je da se trudnoća uvijek spominje kao ‘neželjena’.

‘Time se pridjev ‘neželjeno’ veže i implicira uz novi život i podsvjesno kod mladih stvara negativnu sliku o djetetu’, navodi GROZD.

Previše im je cjepiva i kontracepcije

Udruzi nije prihvatljivo da se previše govori o reproduktivnim organima, kontracepciji i cjepivima jer, kako tvrde, iza svega stoji farmaceutski lobi.

‘Ponekad se čini da se ne radi o ljudima, već npr. o kunićima’, navodi GROZD koji dodaje da je ‘odgovorno spolno ponašanje’ suzeno samo na upotrebu ‘zaštite’, a da se ‘prijateljstvo’ zanemaruje.

‘Mladima se nameću nedefinirani pojmovi poput ‘pouzdane zaštite’ ili ‘zaštićenog odnosa’, navode u GROZD-u. Dodaju i kako im smeta da se ne govori ‘o suvremenim spoznajama o početku života i o razvoju djeteta od začeća nadalje’.

Ne žele da djecu učimo podržavanju različitosti

GROZD se također protivi tome da djeca u trećem razredu Osnovne škole slušaju o ‘pravu na izbor’ i ‘podržavanju različitosti’.

‘Od 3. razreda OŠ nadalje predviđene su teme seksualnog nasilja i prihvatljivih i neprihvatljivih dodira, za koje se zna da imaju svoje korijene u seksološko-pedofilskim krugovima temeljenim na zloglasnim istraživanjima Kinseyeva instituta’, navodi GROZD.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr