Na prosvjedu protiv Unije nije se okupilo niti 10 osoba

U vrijeme proslave ulaska Hrvatske u Europsku uniju, pokret Occupy Croatia održao je posvjed protiv pridruživanja naše zemlje EU-u.

30.6.2013.
14:40

''Europska unija ne predstavlja nikakvo čarobno rješenje svih naših problema, nego otvara cijeli niz sudbonosnih pitanja, o kojima međutim u našoj zemlji godinama svi šute. Ulazak u Europsku uniju ekonomski je genocid nad ljudima koji žive u našoj zemlji. Pravni je poredak Europske unije skrojen po mjeri bogatih korporatista i vazalskih političara i njima jedino služi. Ta je superdržava kanta za zalijevanje cvijeća neoliberalnog kapitalizma u kojoj se običan čovjek ne može nadati ničemu osim da svojim radom kao robom stvara profit za eurokorporatiste'', poručili su iz Occupy Croatije.

Također, dodaje se da u Uniji nema ''ni s od socijalne pravde'', te da su svi instrumenti EU u službi korporatistima.

''Europska je unija zapravo povela rat protiv radništva. Takva je ideologija ugrađena u njezine temeljne akte i to se neće tako lako ni brzo promijeniti'', zaključili su iz Occupy Croatije.

Iako su najavili povorku prema glavnom zagrebačkom Trgu, nije se okupilo ni desetak prosvjednika te se povorka nije održala.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali