HITNA IMA DRUGU PRIČU

UKINULI IM HITNU POMOĆ: Nezadovoljni stanovnici Tisnog i Murtera blokirali Jadransku magistralu

Stanovnici Tisnog i otoka Murtera danas su prosvjedovali zbog ukidanje ispostave Hitne medicinske  pomoći u Tisnom.

Predvođeni načelnikom općine Tisno Ivanom Klarinom prosvjednici su blokirali Jadransku magistralu od 11.15 do 11.30 sati zbog ukidanja ispostave hitne pomoći, piše Slobodna Dalmacija.

Stanovnici jako nezadovljni odlukom

Medicinski “tim 1” godinama je djelovao u Tisnom, a sastojao se od liječnika, medicinske sestre i vozila. Novom reorganizacijom Tisno je dobilo “tim 2” bez liječnika, a stanovnici otoka smatraju da je to nedostatno.

Nakon prosvjeda na Kapeli kolona se zaputila u Vodice gdje su u mirnom prosvjedu ostavili transparent i upalili svijeće ispred općinske uprave.

Spašeni deseci života

ProsvjedFoto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Kako su organizatori prosvjeda na Facebook stranici naglasili u protekle četiri godine brzinom hitne medicinske pomoći spašeno je na desetke života na našem otoku. Vodice su od Šibenika udaljene 13, a Murter 40 kilometara .

Oni tvrde da su povećali broj timova

Gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev Šibenskom portalu  poslala je Očitovanje Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu u kojem se naglašava kako je za područje cijele Šibensko-kninske županije, reorganizacijom povećan broj profesionalnih timova hitne medicinske službe, na način da novom Mrežom hitne medicine Šibensko-kninska županija, umjesto prijašnjih 20 timova T1, u kojima su i liječnici, ima 30 timova T1, a broj timova T2 ostao je isti.

Dostupni za područje cijele županije

U ispostavi Vodice bit će pet timova T1, a u ispostavi Tisno pet timova T2. Iz Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu naglašavaju kako su svi timovi Zavoda za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije, neovisno o lokaciji s koje kreću na intervenciju, dostupni za područje cijele županije, sukladno trenutnoj stručnoj procjeni medicinskog dispečera. To znači da hitna pomoć na nesreće u Tisnome ili na Murteru ne mora dolaziti iz Šibenika, već iz bližih Vodica.

Povratak na Net.hr