SLAO JE MITO BANDIĆU, I NE SAMO NJEMU / Što sve posjeduje Milan Lončarić? Jedno od vrijednih zemljišta u Zagrebu baš nikako nije htio prodati

Lonačarić je vlasnik dijela parcele na križanju Kraljevićeve i Božidarovićeve ulice u Zagrebu čija vrijednost se ugrubo procjenjuje na više od milijun eura

3.7.2021.
15:26
Žarko Bašić / PIXSELL

Poduzetnik Milan Lončarić, koji je u aferi Vrtovi svjetla priveden skupa s glavnim ravnateljem HRT-a i svojim rođakom Kazimirom Bačićem, a zbog potkupljivanje bivšeg gradonačelnika Milana Bandića, vlasnik je mnogih vrijednih nekretnina u Zagrebu. Jednu je tako - stan u Radićevoj ulici - navodno poklonio Bačiću za njegovo posredovanje kod Bandića.

Zemljište u Maksimiru vrijedno više od milijun eura

Osim onih u javnosti već poznatih, kao što su palača sagrađena prema projektu Hermana Bolléa u Žerjavićevoj ulici, inače spomenik kulture, te TEŽ-a (Tvornice električnih žarulja) u Folnegovićevoj ulici na površini od 100.000 kvadrata, vlasnik je većeg dijela golemog zemljišta iza nekadašnje tvornice RIZ u Kraljevićevoj ulici u Maksimiru, piše Jutarnji list.

Lonačarić je sam vlasnike jednog dijela te parcele, dok je s partnerima suvlasnik još jednog dijela. Riječ je o zemljištu na križanju Kraljevićeve i Božidarovićeve ulice, površine oko 14.000 četvornih metara, čija vrijednost se ugrubo procjenjuje na više od milijun eura. Kao vlasnik je upisano Lonačarićevo Pogrebno poduzeće Zagreb.

Odbio više ponuda da proda svoj dio parcele

Na drugom dijelu parcele površine oko 1300 četvornih metara nekoć je bila Tvornica poluvodiča. Danas je ta parcela u vlasništvu tvrtke Ergozor, čiji su direktori Joško Lončarić, Milan Lončarić i Živko Landeka, a registrirana je na istoj lokaciji gdje i Pogrebno poduzeće Zagreb u Radićevoj ulici.

Preostali dio zemljišta je u vlasništvu tvrtke M montaža i gradnja. Jutarnji list neslužbeno doznaje da je Lončarić dosad odbio više ponuda da proda svoj dio tog zemljišta.

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali