FOTO: Uhićen Milan Bandić!

Uz Bandića, privedeni su i suvlasnik CIOS-a Petar Pripuz, te predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić Kikaš te još 16 osoba.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uhićen je u nedjelju poslijepodne, potvrdio je Jutarnjem listu bliski izvor iz policije

Uz Bandića, privedeni su navodno i suvlasnik CIOS-a Petar Pripuz, te predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić Kikaš. U nedjelju poslijepodne uhićeno je još 16 osoba.

Kako se doznaje iz policije, nakon višemjesečnog složenog kriminalističkog istraživanja vezanog za nezakonita postupanja u Gradu Zagrebu i Zagrebačkom holdingu, koje su proveli Ravnateljstvo policije i Policijski nacionalni USKOK, a koje su koordinirali Državno odvjetništvo RH i USKOK, uhićeno je više osoba.

Kaznena prijava zbog osnovane sumnje na počinjenje većeg broja koruptivnih kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti i trgovanja utjecajem, bit će podnesena USKOK-u.

U odnosu na uhićene osobe provest će se određene dokazne radnje, te će uhićene osobe u zakonskom roku biti dovedene pritvorskom nadzorniku.

Sva trojica su u policijskom USKOK-u na zagrebačkim Oranicama i da sutra će biti izvedeni pred suca istrage. Prema dosadašnjoj praksi, mogao bi im biti određen jednomjesečni pritvor dok policija počne s pretragama domova, ureda i prikupljanjem dokaza. Još se ne zna za što ih se točno tereti, no neki mediji spekuliraju da je riječ o malverzacijama oko izgradnje zagrebačke spalionice otpada.

‘Popodne je brao mahune’

Glasnogovornica gradonačelnika Bandića Martina Šušnjara izjavila je Hini kako nema informacije o eventualnom uhićenju Bandića, rekavši da je gradonačelnik danas popodne brao mahune u svom vrtu na Savici.

Oglasio se i Josip Kregar, koji je bio protukandidat Bandiću na izborima za gradonačelnika. Za HTV je rekao kako je ne samo on, nego i mnogi drugi, upozoravao na koruptivne radnje. “Ne radi se samo o jednom čovjeku nego o sistemu kojeg je stvorio. Vjerujem da je ovo početak čišćenja stvari u gradu”, kazao je Kregar.

Povratak na Net.hr