ČEKAJU ODLUKU STOŽERA

UGOSTITELJIMA SE STRPLJENJE BLIŽI KRAJU: ‘Predugo ne radimo i želimo što prije početi, brojke padaju vidimo tu nekakav optimizam’

‘Činjenica je da predugo ne radimo i želimo što prije početi raditi, brojke padaju vidimo tu nekakav optimizam’

Iako su ugostitelji strpljivo čekali popuštanje mjera, strpljenju se čini bliži kraj. Ugostitelji od Nacionalnog stožera traže pravo na rad svih ugostitelja, kafića i restorana pod jednakim uvjetima, a popuštanje mjera već je zatražio istarski stožer.

S druge strane Učke i nisu za brzu relaksaciju. Do 18. veljače u Primorsko-goranskoj županiji na snazi ostaju stroge epidemiološke mjere, tako da nema otvaranja ugostiteljskih objekata, teretana i većih okupljanja. “Nema potrebe za popuštanjem većine ovih mjera, dapače, postoji potreba za boljim nadzorom”, rekao je Dobrica Rončević, glavni epidemiolog PGŽ, javlja Dnevnik.hr.

“Do nekakve turističke predsezone nema potrebe i nema smisla popuštanje mjera jer mi moramo turističku sezonu dočekati kao jedna vrlo povoljna i sigurna epidemiološki destinacija”, dodao je Rončević.

Osječki ugostitelj Dalibor Borota smatra da je bolje pričekati još jedan ili dva mjeseca. “Ako gledamo cijeli svijet nismo mi ništa drugačiji od njih i neću reći da čak pozdravljamo to, ali bolje da se strpimo još mjesec ili dva pa da vidimo da je tome kraj.”

NAŠI STRUČNJACI SU PODIJELJENI OKO BUDUĆIH MJERA: Jedni bi uskoro otvorili kafiće, drugi ne bi. Ne slažu se ni oko još jedne stvari

UGOSTITELJI OGORČENI NOVOM ODLUKOM STOŽERA: ‘Milijarde kuna prelile su se u lance u stranom vlasništvu. Ne možemo tako živjeti’

Otvaranje teretana

Splitski ugostitelj Danijell Nikolla kaže da žele što prije početi s poslom. “Činjenica je da predugo ne radimo i želimo što prije početi raditi, brojke padaju vidimo tu nekakav optimizam, ali mi tu ne znamo ništa dok se ovu nedjelju ne sastane upravo Stožer”.

Iz istarskog stožera zatražili su od nacionalnog da dopusti popuštanje mjera po županijama. “Želimo da se opet procjenjuje svaka županija jer znamo da smo se u osmom mjesecu itekako borili da Europa i sve okolne zemlje procjenuju Istru i svaku županiju pojedinačno to smo bili uspijeli, a nakon toga smo to napustili i vrijeme je da se tome vratimo”, rekao je Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije.

“Mi ćemo vjerojatno sljedeći tjedan kako mi se čini po brojkama zakoračiti u zelenu zonu što se tiče broja zaraženih. Prvo bi trebalo otvoriti fitnesse i dječji sport”, zaključio je vlasnik teretane Predrag Došen.

Na kraju će o svemu odlučiti Nacionalni stožer Civilne zaštite koji trenutačno nije sklon pojedinačnoj procjeni po županijama.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr