POSLALI I PORUKU PETROVU

UGOSTITELJI TRAŽE OSTAVKU MINISTRA TURIZMA: ‘Ako neće zaštititi interese struke, neka odstupi’

Ugostitelji ljutiti zbog podizanja PDV-a od ministra turizma traže da ih zaštiti ili da podnese ostavku. Od šefa Mosta, pak, traže da im uzvrati podršku koju su oni dali njegovoj političkoj opciji na izborima.

Ugostitelji su u ponedjeljak poslali dvije jasne poruke vladajućima zbog porezne reforme koja će “udariti” na njihov biznis. Njih 500 poruke je sa sastanka iz Pazina poslalo aktualnom ministru turizma Gariju Cappelliju te predsjedniku Sabora Boži Petrovu, piše Index.hr.

Od Cappellija očekuju da javno podigne glas za sektor na čijem se čelu nalazi. “Neka se javno očituje je li na strani politike ili struke odnosno resora. U protivnom ako neće zaštititi interese struke onda očekujemo da samostalno odstupi s pozicije ministra”, kazali su iz koordinacije Ceha ugostitelja Istre.

HRVATSKI UGOSTITELJI PODIŽU CIJENE I NAJAVLJUJU OTKAZE: ‘Nemamo izbora, i cijena kave će skočiti…’

Milo za drago

Od Petrova, pak, očekuju da se njegova politička opcija založi za malog čovjeka kako je to i obećavala tijekom predizborne kampanje.

“Velika većina ugostitelja i njihovih obitelji glasala je upravo za MOST jer su u predizbornoj kampanji obećavali da neće biti dizanja poreza. Sada pozivamo MOST kao moralnu vertikalu političke scene hrvatskog društva da se zauzmu za malog čovjeka kao što su više puta pokazali i dokazali.Neka ne dozvole da se porezna reforma provede jer će ona otjerati u očaj mnoge hrvatske obitelji.

Kako smo mi vama poklonili povjerenje, sad očekujemo da vi nama vratite to isto povjerenje i da zajednički zaustavimo poreznu reformu koja nije u interesu Hrvatske već je njena omča oko vrata”, poručili su ugostitelji koji smatraju da ne smije doći do podizanja PDV-a.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr