PREKOOCEANSKI GOSTI

UGLEDNI WASHINGTON POST OBJAVIO: Amerikanci smiju putovati u sedam europskih zemalja – među njima je i Lijepa naša!

Ono što će američki turisti morati učiniti prilikom ulaska u Hrvatsku jest pokazati negativan PCR test koji nije stariji od 48 sati, dokaz o primanju obje doze cjepiva protiv korone ili dokaz da su preboljeli Covid, kao i dokaz o plaćenom smještaju u apartmanu, hotelu ili kampu

Amerikancima je sedam europskih država otvoreno za turističke posjete, a Hrvatska je jedna od njih. Prema pisanju The Washington Posta, državljani SAD-a u ovom trenutku mogu putovati u Grčku, Cipar, Gruziju, Crnu Goru, Srbiju, Hrvatsku i na Island.

Ono što će američki turisti morati učiniti prilikom ulaska u Hrvatsku jest pokazati negativan PCR test koji nije stariji od 48 sati, dokaz o primanju obje doze cjepiva protiv korone ili dokaz da su preboljeli Covid, kao i dokaz o plaćenom smještaju u apartmanu, hotelu ili kampu.

‘MOŽEMO BITI ZADOVOLJNI, OVO JE POZITIVAN TREND’: Direktor HTZ-a o proteklom vikendu, otkrio koliko turista je posjetilo Hrvatsku

Američki turisti mogu platiti test ili se testirati po dolasku, no trebaju biti u samoizolaciji do dolaska rezultata. Kako piše Washington Post, slično je i u preostalih šest europskih država otvorenih za prekooceanske goste.

Zbog Covida je većina Europe zatvorena za turiste iz SAD-a ili je planiranje putovanja otežano, navodi Washington Post u tekstu. Prije ulaska u zrakoplov, Amerikanci moraju pokazati negativan nalaz testa te on ne smije biti stariji od tri dana.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr