banner

NARUŠAVANJE JAVNOG REDA I MIRA

UGLEDALI SE NA EKIPU ISPRED HNK: Na splitskom Kampusu bio pravi ‘korona-party’, policija privela studente

U splitskoj policiji kažu da su sinoć zaprimili dojave o narušavanju javnog reda i mira na području Kampusa, nakon čega su na teren poslali svoje službenike

Valjda po uzoru na zagrebačke mlade, koji se u korona krizi okupljaju ispred HNK-a, splitski su se studenti u srijedu u većem broju okupili u Kampusu, gdje su upriličili zabavu na otvorenom zbog čega je intervenirala policija koja je dvojici studenata napisala prekršajnu prijavu.

U splitskoj policiji kažu da su sinoć zaprimili dojave o narušavanju javnog reda i mira na području Kampusa, nakon čega su na teren poslali svoje službenike. Policajci su potom studente upozorili da ne narušavaju javni red i mir nakon čega su se mladi udaljili, no ne za dugo jer je policija nakon kraćeg vremena ponovno dobila dojavu da se na istom mjestu galami i viče.

CAPAK OBJAVIO VIJEST KOJA ĆE RASTUŽITI MLADE: ‘Bit će novih ograničavanja okupljanja, a u to ulaze i okupljanja ispred HNK’

Mladići odvedeni u stanicu na triježnjenje

Policajci su tada u remećenju javnog reda i mira zatekli 20-godišnjaka, koji se oglušio na upozorenja službenika i pritom ih vrijeđao. Uz korištenje sredstava prisile priveden je u policijsku postaju gdje je zadržan zbog alkoholiziranosti.

Policija je postupala i prema 19-godišnjaku, koji je isto u alkoholiziranom stanju narušavao javni red i mir, zbog čega je priveden i zadržan u policijskoj postaji do otrježnjenja.

“Protiv obojice će se podnijeti optužni prijedlog prema Zakonu o narušavanju javnog reda i mira. Obzirom da su u zadnje vrijeme zaprimljene informacije o narušavanju javnog reda i mira na području Kampusa, policijski službenici će i dalje nastaviti s obilaskom, posebno u večernjim satima”, kažu u splitskoj policiji.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

DRUŽENJE ISPRED HNK U ZAGREBU JE ‘MALA BEBA’: Pola ovoga grada napravilo ogroman korona-party prije uvođenja najstrožih mjera

Povratak na Net.hr