Play ponuda

UDRUGA ZA RAVNOPRAVNO RODITELJSTVO: / 'Roditelj koji svoje potrebe ne može razdvojiti od djetetovih nije kompetentan roditelj'

Image
28.6.2017.
23:01
Play ponuda

Udruga je pozvala nadležne institucije da "hitno prekinu histeriju i govor mržnje upućen prema očevima i općenito muškarcima u RH", te "neosnovane optužbe i prijetnje neodgovornih pojedinki na društvenim mrežama upućene djetetovu ocu Alessandru Avenatiju".

Ravnopravno roditeljstvo civilizacijsko je dostignuće modernih društava, ističu iz Udruge, a legitimno je pravo svakog djeteta da u svom životu ima podjednako i oca i majku.

"Roditelj koji vlastite potrebe i osjećaje ne može razdvojiti od djetetovih, roditelj koji promatra dijete kao objekt odnosa sa drugim roditeljem, nije kompetentan roditelj i nadležne institucije moraju te elemente uzimati u obzir pri donošenju mišljenja i odluka kojem od roditelja će se dijete povjeriti na zajednički život", ističu.

Višegodišnje uskraćivanje djetetovih prava na susrete i druženja sa drugim roditeljem zlostavljanje je djeteta a roditelji koji to čine moraju biti najstrožije sankcionirani, smatraju.

"Potpuno se slažemo s prosvjednicima da pravna država mora funkcionirati, ali ne selektivno, na temelju spola i tamo gdje njima odgovara. Pravna država napravila je propust u trenucima kada je dijete samovoljom i potpunom neodgovornošću majke odvedeno prvo u Hrvatsku, a onda i u susjednu Bosnu i Hercegovinu. Međunarodni ugovori moraju se poštivati, a sudske odluke izvršavati, u uređenim pravnim državama ta pitanja ne rješava ulica", poručili su.

Play ponuda
Play ponuda