Učitelji premijeru: Da imate časti i poštenja, odstupili bi!

Zbog izjave premijera Zorana Milanovića da Ingrid Antičević Marinović govori engleski bolje od nekih profesora tog jezika udruga ‘Nastavnici organizirano’ traži njegovu javnu ispriku.

‘Da premijer ima časti i poštenja, odstupio bi s položaja’ – naslov je priopćenja objavljenog na stranici udruge ‘Nastavnici organizirano’, koje je vezano uz nedavnu izjavu premijera Zorana Milanovića o nekompetenciji profesora engleskog jezika.

Naime, Milanović je pokušao obraniti kolegicu Ingrid Antičević Marinović te je izjavio kako ona engleski jezik govori ”bolje i od nekih profesora engleskog jezika”. Udruga smatra kako je na taj način potpuno nepotrebno, ishitreno i ničim izazvan omalažavao cijelu jednu struku.

”Premijer je svojim komentarom poslao poruku i šamar, ne samo profesorima tog jezika, nego i svim učiteljima i nastavnicima u Republici Hrvatskoj. Očito nije dovoljno što su, kao visokoobrazovani kadar, potplaćeni, što rade u sve težim uvjetima. Sada premijer šalje poruku da su i nesposobni ili jedva sposobni (za dvojku) pa valjda bolje nisu ni zaslužili”, stoji u priopćenju.

Milanović sabotira hrvatski obrazovni sustav

Dodaje se kako je jedna od značajnih teškoća radu u školi, nedostatak poštovanja nastavničkog autoriteta od strane učenika, ali i roditelja i javnosti.

”Ovakvom izjavom Milanović tome nepoštovanju daje dodatni poticaj, čime otvoreno i direktno sabotira hrvatski obrazovni sustav u njegovom temelju – radu u razredu”, ističe se.

Iz udruge ‘Nastavnici organizirano’ od premijera Milanovića zahtijevaju javnu ispriku i priznavanje pogreške.

”O premijera zahtijevamo javnu ispriku, ali ne samo to, jer je najlakše reći – ispričavam se – i onda nastaviti po starom. Prije svega tražimo odgovornost. Tražimo da premijer prizna pogrešku i više od godinu dana, nakon što je došao na vlast, napokon obznani kakva je zapravo obrazovna politika ove vlasti”, poručili su iz udruge.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr