SVE TROŠKOVE PLAĆA EU

MUP NA GRANICI SA SRBIJOM FORMIRAO NOVU JEDINICU: ‘120 policajaca smješteno je na idealnom mjestu, mogu jako brzo reagirati’

Pored granice sa Srbijom otvoren je policijski Smještajno-obučni centar za policajce iz drugih županija koji pomažu svojim kolegama na granici.

U nekadašnjem hotelu Spačva na autocesti Županja-Lipovac, nedaleko od graničnog prijelaza Bajakovo, MUP je otvorio Smještajno-obučni centar pri PU vukovarsko-srijemskoj koji je u petak obišao ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, poručivši kako je tim centrom hrvatska granična policija dobila na efikasnosti i mobilnosti, a pojačana je i sigurnost državne granice sa Srbijom.

Ukida potrebu za svakodnevnim putovanjima

“Iz susjednih županija su policijski službenici svaki dan putovali na ispomoć na granicu sa Srbijom, što je stvaralo i dodatne troškove i efikasnost je bila na nižoj razini, s obzirom na to da im se u smjenu uračunavalo i vrijeme putovanja. A s druge strane, u Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj su za tih nekoliko sati, koje su gubili svaki dan, morali angažirati dodatne snage, opet na prekovremene sate”, rekao je Božinović.

Ministar unutarnjih poslova u razgledavanju novootvorenog Smještajno-obučnog centraFoto: Ivica Galovic/ PIXSELL

Istaknuo je kako se centar nalazi na idealnoj lokaciji, u blizini autoceste i državne granice, sigurnost koja će se otvaranjem ovog centra pojačati jer 120 policajaca, koliko ih je sada smješteno u Spačvi, mogu vrlo brzo reagirati na svaku iznenadnu situaciju.

Sve financira EU

REKORDNE ZAPLJENE DROGE NA BAJAKOVU: Bugarin pao s više od 47 kilograma heroina, a Srbin s 15 kg marihuane

Novi centar omogućit će smještaj policajaca koji inače svakodnevno putuju na posao i s posla iz drugih županijaFoto: Ivica Galovic/ PIXSELL

“Granični policajci koji rade jedan vrlo zahtjevan posao sada imaju uvjete koje želim da ima svaki hrvatski policajac kada mu se daju dodatne zadaće”, ustvrdio je Božinović. Dodao je kako će se osim pružanja smještaja, u centru provoditi i druge aktivnosti, poput obuke i specijalističkih tečajeva, koji će se u suradnji s Frontexom provoditi i s graničnim policijama članica EU-a.

Napomenuo je da sve troškove održavanja objekta i smještaja te obuke financira EU. “To je jedna od vrlo velikih, vidljivih prednosti članstva u EU-u”, poručio je ministar i podsjetio kako je Vlada na sjednici u četvrtak donijela sve potrebne promjene i izmjene pravilnika kako bi se ustrojila nova jedinica unutar PU vukovarsko-srijemske.

Hotel Spa​čvaFoto: Ivica Galovic/ PIXSELL

Povratak na Net.hr