INCIDENT NA IZLETU

UČENICI U ŠOKU: Otišli u Zagreb, a tamo ih pretukli bijesni BBB-ovci. Škola poručuje: ‘Sami ste krivi!’

Učenici zadarske Hotelijersko turističke i ugostiteljske škole na školskom su izletu na sajmu knjiga Interliberu doživjeli šok kad su ih iz čista mira napali bijesni Bad Blue Boysi.

Učenica trećeg razreda srednje škole iz Zadra ispričala je za Antenu Zadar kako su nju i njezine prijatelje, među kojima su bile i četiri djevojke, napali pripadnici Bad Blue Boysa, njih čak 30.

Otišli na kavu pa ih dočekali bijesni BBB-ovci

U sklopu posjeta Interliberu, učenici su imali dva sata slobodnog vremena koje su odlučili iskoristiti za odlazak na kavu u Importanne centar. Tamo su im prišli dečki i pitali odakle su, a čim su rekli da dolaze iz Zadra, nasrnuli su na njih i počeli ih tući. Dobacili su im i da se ‘kasnije vide ispred Arena centra’.

Učenica je ispričala da su dečki bili otprilike njihove dobi, a ona i njezini prijatelji su se šokirali kad su im profesori rekli da su za incident sami krivi.

‘Ništa se ne bi dogodilo da niste otišli u kafić’, rekao im je profesor koji ih je tog dana pratio na izlet.

Kad su došli do Arene kako bi se našli s ostalim kolegama iz razreda kako bi se ukrcali na autobus, tamo ih je dočekalo 30-ak mladića i bez riječi ih počeli tući. Udarali su i cure.

Prijateljice su vrištale, jednog kolegu su tukla njih šestorica

‘Čula sam prijateljice kako vrište i mole ih da ih ostave na miru. Tri cure izudarali su šakama u glavu, a jedna je dobila šamar, dok su jednog kolegu tukla njih šestorica’, ispričala je ova 17-godišnjakinja.

Kad su sve još jednom prijavili profesorima, naišli su na istu reakciju kao i prvi put. Rekli su im da su vjerojatno sami isprovocirali tučnjavu te da su BBB-ovci sigurno ‘pijani i napušeni’, piše Antena Zadar.

Djevojka koja je ispričala o cijelom incidentu rekla je da ne može vjerovati da su profesori tako reagirali, a slično je reagirala i ravnateljica škole koja je rekla da su ‘djeca ovce puštene s lanca’.

Ravnateljica: ‘Djeca su ovce puštene s lanca’

‘Nikog nismo provocirali, naša jedina krivica bila je to što smo iz Zadra, a skupini navijača sigurno je netko javio da dolazi nekoliko autobusa iz Zadra’, rekla je učenica.

Reagirao je i njezin otac, također razočaran reakcijom škole koja i dalje šuti.

‘Ravnateljica tvrdi da su djeca kriva za sve što se dogodilo i da su ovce. Pa ako su djeca već ovce, di je bio njihov čoban? U kafiću? Suosjećam s roditeljima učenika koji su se kući vratili pretučeni, ali ne znam ni sam kako bih reagirao da je netko udario moju kćer. U školi se o svemu šuti umjesto da se dogovorio sastanak roditelja, učenika i profesora koji bi o tome trebali porazgovarati. Jedino što se po tom pitanju poduzelo je da su tri učenika dobila ukor pred isključenje jer ih se krivi za sve’, rekao je.

 

Povratak na Net.hr