OTROVAN I ZAPALJIV

UBRIZGALI SU MU MEDICINSKI BENZIN: Muškarac koji je umro u Čakovcu na dijalizi nije imao šanse, srce mu je odmah stalo

Preminulom 62-godišnjaku medicinska sestra je ubrizgala medicinski benzin koji je otrovan i zapaljiv poput običnog

Medicinska sestra je 62-godišnjem A.T. iz Štefanovca, koji je nakon hemodijalize preminuo u Županijskoj bolnici u Čakovcu, umjesto fiziološke otopine ubrizgala medicinski benzin, doznaje RTL. Medicinski benzin naravno nije onaj obični nego pročišćeni, ali je otrovan i zapaljiv poput običnog. Koristi za čišćenje i odmašćivanje kože te masnih i ljepljivih površina.

Da je ova informacija istinita dokazuje i izjava koju je danas dao ravnatelj bolnice. “Ne radi se o dezinficijensu nego o medicinskom sredstvu koje se primjenjuje kod toalete pacijenata i sličnih postupaka”, kazao je ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Tomislav Novinščak.

Medicinski benzin je upravo to, proziran poput fiziološke otopine kojom je medicinska sestra trebala isprati kateter nakon hemodijalize da ga krv ne bi začepila te da bi bio spreman za drugi put.

IPAK NIJE UMRO OD DEZINFICIJENSA: Ravnatelj bolnice u Čakovcu otkrio što je greškom bilo ubrizgano u venu nesretnom pacijentu

Stalo mu je srce

Odmah nakon primjene muškarcu je stalo srce, nakon čega se se pristupilo reanimaciji. Zatim su zatajila pluća, jetra i nije ga više bilo moguće spasiti, neslužbeno doznaje RTL.

“Ona je bila sama s pacijentom. Provodila je upravo ta dva postupka koja sam vam spomenuo, odvajanje pacijenta od hemodijalize i toaletu. Ona je na bolovanju, ona danas nije radila”, rekao je Novinščak.

ČOVJEK PREMINUO NAKON ŠTO SU MU U BOLNICI UBRIZGALI KRIVO SREDSTVO; Ravnatelj: ‘Obitelj je u šoku kao i mi, svi smo plakali’

Nije porekla krivnju

Riječ je o 27-godišnjoj medicinskoj sestri koja na ovom odjelu radi nekoliko godina, a osim srednje stručne spreme dodatno se školovala za posao koji je obavljala. RTL neslužbeno doznaje da nije poricala krivnju.

“Kazne za takve slučajeve prema našim aktima su ukor, javni ukor, privremeno oduzimanje odobrenja za rad ili trajno oduzimanje odobrenja za samostalni rad ovisi o težini djela koje se stavlja na teret”, kazao je predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara Mario Gazić.

Iz komore upozoravaju da je moguće nije samo riječ o osobnoj odgovornosti medicinske sestre. “Medicinske sestre i mi smo upozoravali na očigledan nedostatak medicinskih sestara u sustavu koje su sad još više opterećene. Da li je nešto od uzorka i to. To će utvrditi i ovaj nalaz inspekcije”, kaže Gazić.

U bolnici je od jutros i inspekcija Ministarstva zdravstva, kao i unutarnja kontrola bolnice.

ZBOG SMRTI PACIJENTA U ČAKOVEČKOJ BOLNICI SUSPENDIRANE DVIJE MEDICINSKE SESTRE: Ubrizgale su mu dezinficijens…

Povratak na Net.hr