STROŽA PRAVILA

UBER UVODI VELIKE PROMJENE U NAČINU RADA: Novosti se odnose i na vozače i na korisnike, provjerite o čemu se radi

Velike novosti stižu iz Ubera koji je najavio velike promjene u načinu rada više od dvije tisuće svojih partnera-vozača u Hrvatskoj kao i uvođenje više proizvoda koji će, kako napominju, poboljšati tri ključna područja vozačkog iskustva: zaradu, sigurnost i fleksibilnost.

U prijevodu to znači da će se korisnici Ubera, kojih je u Hrvatskoj preko 120.000, morati prilagoditi značajnom broju promjena među kojima je i kraće vrijeme čekanja klijenata. Od sada će partneri-vozači dobivati naknadu po minuti čekanja korisnika, a plaćeno vrijeme čekanja započet će dvije minute nakon dolaska partnera-vozača na lokaciju korisnika i traje sve do polaska.

Osim kraćeg vremena čekanja Uber uvodi i kraće vrijeme za otkazivanje vožnje. Trenutno vrijeme za otkazivanje naručene vožnje je unutar pet minuta od rezervacije. Tada klijent ne mora platiti uslugu, no Uber najavljuje novost prema kojoj će vrijeme unutar kojeg se može otkazati naručena vožnja biti smanjeno na dvije minute od rezervacije vozila.

UBER RADI NA RAZVOJU LETEĆIH TAKSIJA: Letjet će 322 kilometra na sat, a najavili su i kada kreću

Nakon isteka te dvije minute bit će obračunata naknada od 15 kn za otkazivanje vožnje. Ukoliko korisnik otkaže vožnju dvije minute nakon što je partner-vozač stigao na lokaciju preuzimanja, platit će samo naknadu za otkazivanje, ne i naknadu za vrijeme čekanja.

Najavljene su i promjene za vozače među kojima su i ona da će  partneri-vozači od sada putem aplikacije moći dijeliti informacije o svojoj lokaciji i statusu vožnje s prijateljima i članovima obitelji ili na primjer ugovorenom zaštitarskom tvrtkom. Ova promjena znači veću sigurnost za partnere-vozače.

Vozači će biti zaštićeniji i prilikom ocjenjivanja te će od sada ocjene točnije odražavati kvalitetu usluge koju je partner-vozač pružio, a ne da dobiju loše ocjene zbog situacija i stvari na koje nisu mogli utjecati poput poteškoća s aplikacijom, piše Telegram.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr