U ZAGREBU DRASTIČNO POSKUPJELI TROŠKOVI POGREBA: / Grobne naknade veće za 100 posto, troškovi ukopa i do 250 posto. Skuplji i lijesovi

Prema dostupnim informacijama, Podružnica Gradska groblja je nedavno osjetno povećala i cijene vlastite pogrebne opreme (lijesova i sl.

20.4.2020.
13:01
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zastupnik HDZ-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Ivan Ćelić u ponedjeljak je zatražio od gradske uprave i Zagrebačkog holdinga smanjivanje nerealno povećanih troškova naknada, ispraćaja i ukopa zagrebačkih Gradskih groblja.

"Tražim od gradonačelnika, predsjednice Uprave Zagrebačkog holdinga i direktora Gradskih groblja da odmah smanje nerealno povećane troškove grobnih naknada, ispraćaja i ukopa te tako našim sugrađanima olakšaju život u objektivno nepovoljnoj situaciji u kojoj jesmo i koja predstoji", napisao je Ćelić na svojoj Facebook stranici.

Podsjetio je da je nakon epidemije novog koronavirusa Zagreb pogodio 22. ožujka razorni potres, koji je uništio brojne kuće i stanove Zagrepčana. Napominje kako je, bez imalo razumijevanja prema aktualnoj situaciji u kojoj živimo, Uprava Gradskih groblja bezosjećajno i neodgovorno povećala troškove grobnih naknada, ukopa i ispraćaja.

Grobne naknade povećane za 100 posto

"Naime, cijene grobnih naknada povećane su za 100 posto dok su troškovi ukopa i ispraćaja povećani za 50 - 250 posto. Ako to pretvorimo u konkretne brojke, trošak posljednjeg ispraćaja povećan je s oko 2700 kuna na minimalno 4.500 kuna. Tako su prosječne cijene posljednjeg ispraćaja s novim cijenama postale najskuplje u našoj državi", poručio je Ćelić.

Ako se zna da u Zagrebu minimalno godišnje ima osam tisuća posljednjih ispraćaja, procijenio je, samo ovim povećanjem povećani su prihodi te podružnice za minimalno 15 milijuna kuna.

Povećana i cijena pogrebne opreme

Također, kada se uzmu u obzir i povećane cijene grobnih naknada, to znači godišnje 30 milijuna kuna više prihoda za Gradska groblja, naglasio je. Uz to, upitao se, nije jasno što time dobivaju Zagrepčanke i Zagrepčani.

"Prema dostupnim informacijama, Podružnica Gradska groblja je nedavno osjetno povećala i cijene vlastite pogrebne opreme (lijesova i sl.) koju prodaje građanima prilikom vlastite organizacije pogreba, usprkos preporuci Vlade RH da se u ovoj situaciji ne povećavaju cijene", upozorio je HDZ-ov gradski zastupnik Ćelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali