POTVRĐENO

U ZAGREB SLETIO AVION S 12,5 TONA MEDICINSKE OPREME: Od Kineza smo nabavili više od 20 tona, a moguće su i donacije

Hrvatska je dosad iz Kine nabavila više od 20 tona zaštitnih maski, odijela i naočala, a iz Vlade poručuju kako su premijeri Plenković i Keqiang razgovarali o daljnjoj nabavi i donacijama opreme

Služba za odnose s javnošću Vlade Republike Hrvatske potvrdila je riječi ministra zdravstva Vilija Beroša s današnje konferencije za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite. On je oko 14 sati napomenuo kako bi u poslijepodnevnim satima trebao sletjeti zrakoplov s 13 tona medicinske opreme iz Kine.

Iz Vlade su poručili da je “danas u Zagreb iz Šangaja sletio zrakoplov tvrtke China Eastern Airlines kojim je stiglo 12,5 tona medicinske opreme potrebne za borbu protiv virusa COVID-19.”

Dodali su i kako je sinoć iz Šangaja u Frankfurt sletio zrakoplov s 10 tona zaštitne opreme, koja će danas biti prevezena u Hrvatsku. Time je, poručuju iz Vlade, osigurano preko 20 tona zaštitnih maski, odijela i naočala.

“Ovo je još jedan primjer kvalitetne suradnje Hrvatske i Kine, o čemu su u petak telefonski razgovarali predsjednik Vlade Andrej Plenković i kineski premijer Li Keqiang. Dvojica premijera razgovarala su o daljnjoj nabavi zdravstvene opreme od Kine i kineskoj donaciji zaštitne opreme, a u okviru zajedničkih napora u borbi protiv pandemije koronavirusa”, potvrdili su iz Vlade.

Situaciju s koronavirusom iz minute u minutu u Hrvatskoj i svijetu možete pratiti OVDJE.

 

Povratak na Net.hr