U ŠUMI KOD KARLOVCA PRONAĐENI LEŠ I RANJENIK: / Radi li se o migrantima? 'Oni se ne kreću naseljima...'

Odmah nakon dojave, oko 14 sati, u Blata, selo kod Blaćanskog jezera, upućeni su policijski službenici, a prema prvim, još nepotvrđenim informacijama, kako stoji u policijskom priopćenju,

4.3.2021.
18:33
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U šumskom predjelu Blata, u blizini Saborskog, pronađeni su jedan mrtav i jedan ranjen muškarac, najvjerojatnije stranci, izvijestila je popodne karlovačka Policijska uprava dodajući da se hitna pomoć pobrinula za ranjenoga.

Odmah nakon dojave, oko 14 sati, u Blata, selo kod Blaćanskog jezera, upućeni su policijski službenici, a prema prvim, još nepotvrđenim informacijama, kako stoji u policijskom priopćenju, riječ je o dvojici stranih državljana.

Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti u kojima su stradala dvojica muškaraca i prikupljaju relevantne podatke vezane uz taj događaj, a karlovačka Policijska uprava o daljnjim će postupcima pravodobno izvijestiti javnost.

Možda se radi o migrantima

Načelnik Općine Saborskog Marko Bičanić rekao je za Hinu da policija istražuje je li riječ o ilegalnim migrantima, dodajući kako on zasad nema nikakve informacije.

"Ilegalni se migranti često kreću na prostoru cijele općine, policija ih hvata i odvodi, ali migranti mještanima ne rade probleme. Otkako je interventna policija stacionirana u Saborskome, migranti se ne kreću naseljenim mjestima, nego kroz šumu, gdje ih policija zaustavlja pa nemamo problema", rekao je Bičanić.

Saborsko je dijelom u sklopu Nacionalnog parka Plitvičkih jezera, kao i susjedna Općina Rakovica, koja graniči s BiH. Preko Rakovice i Saborskoga godinama prolazi migrantska ruta, otkad su migranti u Bihaću i Velikoj Kladuši, rekao je Bičanić.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali