U strahu od pedofila roditelji ne pustaju djecu na bazen

Ne samo da su roditelji na oprezu otkako se prije manje od mjesec dana na Gradskim bazenima pojavila sumnja u pedofiliju nego su i Djecji vrtic Osijek poduzeli preventivni korak – vrticka djeca do daljnjega ne prolaze obuku neplivaca.

Podsjetimo, nakon sto su se djevojcice pozalile na jednog posjetitelja da je u bazenima seksualno zlostavljao djecu, krenula je policijska istraga koja i dalje traje.

Odluku o stopiranju obuke vrticke djece potvrdila je Glasu Slavonije Svjetlana Takac, ravnateljica Djecji vrtic Osijek, rekavsi da je rijec o dogovoru sa Sportskim objektima te da ce odluka vrijediti dok ne zavrsi policijska istraga. Sljedeci dogovor bit ce usmjeren prema sigurnosti djece.

Praksa se nece mijenjati

”I nakon sto zavrsi istraga, inzistirat cemo da odgojitelji budu i u bazenu i oko bazena i opcenito s djecom. Mozda bi se to smatralo ometanjem rada, no sve radimo zbog sigurnosti djece”, pojasnila je Takac.

Zanimljivo je sto Damiru Harangozi, voditelju Sportskih objekata, ovakva odluka nije poznata, no ono sto je izvjesno jest cinjenica da su Sportski objekti dobili naputak kako se osumnjicenom pedofilu zabranjuje ulaz na prostor bazena, kao i njegovo priblizavanje na stotinu metara djeci koja su u studenome prijavila da ih je slijedio u toalet, u jaccuziju trazio da mu sjednu u krilo, a nesluzbeno se doznaje da je jednu djevojcicu dirao i po intimnim dijelovima tijela. Medutim, problem zajednickog ulaska u bazen djece u obuci neplivaca i odraslih osoba i dalje visi u zraku, no kako za sada stvari stoje, cini se da se praksa nece mijenjati.

Roditelji ‘pusu na hladno’

”Nismo o tome niti razmisljali. No nemoguce je maknuti korisnike, to vise sto je u prijepodnevnim satima najvise umirovljenika pa bismo njih uskratili za njihovo pravo koristenja bazena. Osim toga, to bi se i financijski lose odrazilo na poslovanje Gradskih bazena, a u dijelu bazena gdje se obucavaju djeca postavljeni su tzv. topovi i masazeri koje ljudi vole koristiti”, kaze Harangozo, dodajuci kako ne zna je li moguce fizicki odvojiti odrasle i djecu pa predlaze tek zajednicku preventivu.

Ipak, cinjenica je da nakon ovog dogadaja u bazenima roditelji ‘pusu na hladno’, a slicno postupa i Djecji vrtic Osijek. Razumljivo, jer vec sutradan moze netko drugi uciniti slicno u bazenu gdje pravo na skolu plivanja u jednakom omjeru imaju i najmladi. Inace, ovih dana na obuku su krenuli ucenici petih razreda i roditelji se samo mogu nadati da se nista slicno nece dogoditi.
http://www.glas-slavonije.hr/254622/3/Djecji-vrtici-Osijek-odlucili-Do-okoncanja-policijske-istrage-vrticka-djeca-nece-ici-na-obuku-neplivaca

Povratak na Net.hr