NA RESPIRATORU 13 LJUDI

U SPLITSKO-DALMATINSKOJ ŽUPANIJI 387 NOVOZARAŽENIH: U KBC-u SPlit preminule su dvije žene

Od ukupnog broja novooboljelih 179 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno se 2599 osoba je u samoizolaciji, na bolničkom liječenju su 142 osobe, dok se 13 osoba nalazi na respiratoru”, izvijestili su iz Županijskog stožera

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 387 novooboljelih osoba, dok su dvije žene umrle u bolnici, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1076 obrađenih testova  danas je 387 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na covid-infekciju i to iz Splita 182, Kaštela 39, Solina 27, Makarske 13, Podstrane 12, Imotskog i Trogira po 10, Podbablja devet, Omiša osam, Prološca sedam, Vrgorca i Jelse po šest, Zmijavaca i Dugog rata pet.

U Dugopolju su zabilježena četiri novozaražena, s područja Klisa, Selca i Vrlike po tri, Hvara, Sinja, Dicma, Lećevice, Brela, Otoka, Podgore, Segeta, Šestanovca i Ciste Provo po dva, te po jedan u Trilju, Visu, Bolu, Baškoj Vodi, Gradcu, Hrvacama, Lokvičićima, Lovreću, Marini, Muću, Okrugu, Primorskom Docu, Pučišćima, Runovićima i Tučepima.

“Od ukupnog broja novooboljelih 179 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno se 2599 osoba je u samoizolaciji, na bolničkom liječenju su 142 osobe, dok se 13 osoba nalazi na respiratoru”, izvijestili su iz Županijskog stožera.

Još dodaju da su prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata umrle dvije ženske osobe (63) i (78) koje su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na koronavirus.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr