'TEŠKO JE TO'

‘U ŠOKU SAM JER MI JE PRIJATELJ UMRO U KUĆI’: Bandić i Sergej Ivanović su se družili cijelu subotu: ‘Nije se žalio ni na što, a onda…’

Zagrebačkom je gradonačelniku, Milanu Bandiću, nedugo prije smrti pozlilo u kući njegova prijatelja Viktora Ivanovića

U noći sa subote na nedjelju je od posljedica srčanog udara preminuo zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Liječnici u KB Sveti Duh, kamo je prevezen, pokušali su ga reanimirati, ali bezuspješno. Pozlilo mu je u kući njegova prijatelja Sergeja Ivanovića.

UMRO JE MILAN BANDIĆ: Zagrebački gradonačelnik preminuo je od posljedica srčanog udara u 66. godini

“U potpunom sam šoku jer prijatelj mi je umro u mojoj kući. Teško je to, još uvijek ne vjerujem da se to dogodilo. S Milanom sam se družio u subotu gotovo cijeli dan. Bili smo zajedno od podneva sve do 15 sati, a onda je samo na kratko otišao na neki ručak u Brezovicu. Potom je došao kod mene s doktorom Gzimom Redžepijem i tako smo nastavili s druženjem. Razgovarali smo o običnim, ne političkim, temama čak i o visibabama koje su ove godine prerano procvale”, rekao je Ivanović za Jutarnji.

Dodao je kako mu je teško govoriti o tome što se događalo netom prije ponoći, jer je i dalje u šoku zbog toga što se sve dogodilo praktički u sekundi i bez ikakvog upozorenja.

“Ne, Milan se nije žalio ni na što, sve je bilo uobičajeno šalili smo se tijekom razgovora, a onda se u trenutku sve promijenilo. Dodatni je šok što se to dogodilo kod mene, u mojoj kući”, vidno je potresen Bandićev prijatelj.

POSLJEDNJI SATI MILANA BANDIĆA: ‘Bili smo na večeri, popili kavu, pričali…On se samo srušio sa stolice, pozlilo mu je…’

‘Htio si je natočiti vode’

Pulmolog s Klinike za plućne bolesti na Jordanovcu i također Bandićev prijatelj koji ga je liječio od plućne embolije, doktor Gzim Redžepi opisao je posljednje trenutke gradonačelnikova života.

“Najgore što se može dogoditi liječniku je da mora reanimirati prijatelja kao što se to dogodilo meni u subotu navečer. Milan se u jednom trenutku podigao sa stolice, htio si je natočiti vode i samo se srušio. Isti tren krenuo sam s reanimacijom a zvali smo i Hitnu pomoć koja je bila u blizini Britanca tako da su stigli za samo nekoliko minuta, ali na žalost ništa nije pomoglo”, rekao je Redžepi za Jutarnji.

Dodao je da ništa nije ukazivalo na fatalni ishod te da je reanimacija učinjena po svim pravilima struke, ali da se vjerojatno radilo o masivnom srčanom udaru od kojeg nije bilo spasa.

BANDIĆEV POGREB BIT ĆE U SRIJEDU, A KOMEMORACIJA DAN RANIJE: Grad Zagreb objavio detalje; I fontane će mu zasvijetliti u čast

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr