Play ponuda

U SISKU PRONAĐEN NAJVEĆI ILEGALNI ARSENAL: / 61-godišnjak imao puške, pištolje, raketni bacač, bombe...

Image
Foto: Ilustracija/Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Sva pronađena sredstva će prema policijskom protokolu biti uništena

17.7.2020.
12:50
Ilustracija/Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Play ponuda

Sisačko-moslavački policajci koordiniranom su akcijom ovih dana zaplijenili najveću količinu oružja, streljiva i eksploziva u povijesti ove policijske uprave.

Pretragama na nekoliko lokacija na sisačkom području, kod 61-godišnjeg je osumnjičenika pronađen i oduzet fascinantan arsenal.

Uz 41 pušku vojnog i lovačkog porijekla, dvije vojne strojnice i dvije vojne automatske puške, pronađeno je devet pištolja, pet zračnih pušaka, 92 komada raznih spremnika za vatrena oružja, 76 dijelova vatrenog oružja (zatvarači, mehanizmi za okidanje i sl.), 49 cijevi za vojne i lovačke puške, 21 rukohvat i devet tromblonskih nastavaka.

Pronađena su i tri prigušivača za puške, 38 detonatorskih kapisli, 14 ručnih bombi, sedam topničkih granata, šest trotilskih metaka, 15 metara sporogorećeg štapina, dvije rasprskavajuće mine, po jedan ručni raketni bacač, vježbovni upaljač za protuoklopnu magnetnu minu, inicijalni detonatorski upaljač i upaljač za ručnu bombu te 12.597 komada raznog vojnog i lovačkog streljiva.

Osumnjičeni 61-godišnjak dosad policiji nije bio poznat

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenika je Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku podnijeta kaznena prijava zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Međutim, podnošenjem kaznene prijave, kako je na izvanrednoj konferenciji za novinare uz petak rekao voditelj Službe krim policije Igor Pasanec, policijski posao još nije završen. Slijedi analiza tog neobičnog slučaja, koja će rasvijetliti okolnosti nabavke i namjene dosad navećeg otkrivenog arsenala oružja.

Uz policijske stručnjake, u akciji je sudjelovao i pas Lisa, obučen za detekciju eksploziva. Sva pronađena sredstva će prema policijskom protokolu biti uništena.

Osumnjičeni 61-godišnjak dosad policiji nije bio poznat, jer nije bio prijavljivan za slična i druga kaznena djela. Pasanec je zaključio kako su rezultati policijskog odjela u zapljeni oružja na području PU sisačko-moslavačke sve zapaženiji i na državnoj razini.

Play ponuda
Play ponuda