U SDP-u euforija, a Hebrang tvrdi da je pobijedila desnica

U SDP-u euforično slave, šef Bandićeve kampanje svog šefa proglašava najvećim pobjednikom ovih izbora, u HDZ-u tvrde da s terena dobivaju vrlo optimistične informacije, a Vidoševićev stožer čeka službene rezultate.

“Ovo je pobjeda hrvatske desnice”, rekao je HDZ-ov predsjednički kandidat Andrija Hebrang nakon dolaska u svoj izborni stožer.

“Kad se svi glasovi zbroje, vidi se da je na izborima pobijedila desnica, što znači da je desnica jaka, ali ne i dovoljno mudra”, rekao je Hebrang.

arti-200912270411006″Konačni rezultati bit će još bolji. Definitivno ulazimo u drugi krug. U drugom krugu će se zbrojiti svi desni glasovi, što će dovesti do toga da ću osvojiti iznad 50 posto glasova birača”, samouvjereno je kazao Hebrang.

Jezičac na vagi mogli bi po pitanju ulaska u drugi krug biti glasovi dijaspore. Na pitanje novinara o izgledima Milana Bandića u dijaspori, Hebrang je kazao kako “on tamo polučuje dobar rezultat, ali da se dijaspore sjetio prije tri dana”.

U izbornom stožeru Milana Bandića nimalo, pak, ne sumnjaju da je baš njihov kandidat taj koji ulazi u drugi krug. “Bandić je najveći pobjednik ovih izbora”, kazao je šef njegove kampanje Duško Ljuština, koji je istaknuo da njihovi podaci govore da rastu iz trenutka u trenutak.

Dodao je da u drugom krugu očekuju potporu svih hrvatskih građana.

Svi bi u drugi krug

I Vidoševićev stožer tvrdi da raspolaže podacima prema kojima je njihov kandidat zapravo drugi.

Sam Nadan Vidošević je kazao kako je nezadovoljan slabim odazivom. “Brine me nedostatak volje kod ljudi da promijene situaciju u kojoj se nalaze”, rekao je Vidošević.

Euforija SDP-a

arti-200912270286006”Pola posla smo obavili”, poručio je šef stožera Ive Josipovića, Mirando Mrsić.

Euforičnim pljeskom dočekan je Josipović pred mikrofonima, koji se s velikim osmjehom na licu zahvalio biračima.

”Želio bih se zahvaliti svima koji su glasali za pravdu i svim građanima koji su izašli na izbore, no najbolje je da pričekamo službene rezultate”, poručio je kandidat SDP-a, dok su njegovi kolege i prijatelji uz pljesak skandirali ”Ivo, Ivo…”

Svoj je govor završio pozivom svim građanima u savez za pravednu i bolju Hrvatsku.

arti-200912270344006Predsjednik SDP-a Zoran Milanović rekao je za net.hr kako će Josipović sigurno pobijediti u drugom krugu, bez obzira ”bio to Bandić, Hebrang ili bilo koji drugi kandidat”.

”U Josipovićevu pobjedu nimalo ne sumnjam”, rekao nam je Milanović.

Nakon govora predsjednički kandidat SDP-a ponovno se povukao iza zatvorenih vrata, te se njegov sljedeći govor očekuje oko 23 sata.

Prethodni članak:

arti-200912270185006

Povratak na Net.hr